Egyesül Nagy-Britannia két hatalmas és közismert élelmiszer áruházlánca 1

Az Asda tulajdonosa, a Walmart bejelentette, hogy a Sainsbury’s és az Asda összeolvad. Walmart 42%-ot fog kapni a közös üzletből. Az összeolvadás ezáltal az Egyesült Királyság legnagyobb láncát fogja összehozni, azaz a Tescot is meg fogják előzni.

Egyesül Nagy-Britannia két hatalmas és közismert élelmiszer áruházlánca 3

 

A Sainsbury’s közleményben jelentette be, hogy £7.3 milliárdért megvásárolja a Walmart brit egységét az Asdát. Együttesen így £51 milliárdos bevételre számítanak, közel £500 milliós spórolással.

David Tyler, a Sainsbury’s igazgatója a következőket mondta: „Hisszük, hogy a két márka egyesülése értéket teremt a részvényeseink, kollégáink és vásárlóink számára.”

Az egyesülés a brit gazdaság számára is kiváló lesz, különösen egy ilyen gyorsan változó időszakban.

Egyesül Nagy-Britannia két hatalmas és közismert élelmiszer áruházlánca 4

Az Asda igazgatója Roger Burnley így vélekedett: „Az Asda és a Sainsbury’s egyesülése kiváló hír a vásárlóink számára, hiszen ez még alacsonyabb árakat és még nagyobb választékot fog jelenteni.”

„Az Asda továbbra is Asda marad, de a tapasztalataink megosztása és az egymástól való tanulás még versenyképesebbé fog tenni minket.”

Egyesül Nagy-Britannia két hatalmas és közismert élelmiszer áruházlánca 5

Több mint 2800 Sainsbury’s, Asda és Argos üzlet kerül majd összehangolásra, ami közel 10%-os árcsökkenést jelent majd a leggyakoribban vásárolt termékekre.

Az egyesülést átvizsgálták a monopóliumtól való félelem szempontjából is. Rebecca Long-Bailey figyelmeztetett, hogy ez a piacon jelenlévő minimális versenyt is tovább csökkenti. Ő például munkahelyek elvesztéséről és áremelkedésről beszélt.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás