A brit nyugdíjasok akár már 75 éves korukra elkölthetik az összes megtakarításukat, az áprilisban életbe lépő szabálymódosításnak köszönhetően, figyelmeztetett az Age UK.

bigstock- 13914677 for individual pensions group pensions page

A brit nyugdíj új szabályainak értelmében az 55 év felettiek annyi pénzt vesznek ki az évtizedek alatt összegyűjtött megtakarításukból, amennyit csak akarnak. Az Age UK szerint így sokan, akár 10 év leforgása alatt is elkölthetik az idős korra félretett vagyon teljes összegét. A szervezet a számításait egy olyan 65 éves nyugdíjasra alapozta, aki £29,000-ot gyűjtött össze nyugdíjas éveire, és melynek értéke 3%-kal növekszik éves szinten.

Ezekkel az adatokkal számolva, aki évi £3,000-ot költ el, az 75 éves korára, aki évi £2,000-ot költ, az 81 éves korára teljesen lenullázhatja a számláját.

A kormány azt mondja, hogy a nyugdíjakkal kapcsolatosan mindenkinek ingyenes és pártatlan tanácsadás lesz majd igénybe vehető.

Az Age UK azt is elmondta, hogy a magas adminisztrációs díjak szinten, akár több ezer fonttal is megrövidíthetik az idősek nyugdíjalapjait.

„Örülünk, hogy az emberek szabadabban rendelkezhetnek afelől, hogy a nyugdíjukat hogyan és mire költik el, de ezáltal még fontosabbá válik annak elmagyarázása, milyen következményei és vonzatai vannak az ilyen jellegű pénzügyi kérdésekben hozott döntéseinknek.” – mondta Caroline Abrahams, az Age UK igazgatója.

A Citizens Advice és a Pensions Advisory Service lesznek felelősek a nyugdíjasok megfelelő informálásáért, amennyiben kérik ezt a szolgáltatást.

Az első 25% adómentes lesz, a maradék után viszont jövedelemadót kell fizetni.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-30750179