Kettő, az angliai magyarok által is előszeretettel használt kommunikációs csatorna engedélyét vonhatja be a brit parlament.

8b7c8f197918649e9a1c8aa18973fee2

A brit titkosszolgálatok problémáját a Snapchat és a WhatsApp, telefonos applikációi jelenthetik, melyek mára teljesen elterjedtek világszerte, így Nagy-Britanniában is milliók használják minden nap, és többek közt a brit magyarság körében is a legkedveltebb ingyenes üzenetküldő szolgáltatások körébe tartoznak.

David Cameron szerint a párizsi terrorcselekmények megvilágították a helyzetet, mely szerint nem szabad engedni, hogy olyasféle kommunikációs csatorna üzemeljen, amelyet a brit titkosszolgálat nem tud felügyelni.

A jelenlegi kormányfő a májusi választások előtti kampányhadjáratának egyik alappilléreként tekint a nemzetbiztonság megszilárdításra.

Biztonsági óvintézkedésnek tartja a kormányfő, hogy betiltsák azokat a kommunikációs lehetőségeket, amelyeket ellenőrizetlenségük miatt akár terroristák is tudnak használni, amennyiben a titkosszolgálatok hozzáférési jogát nem bővítik ki.

Az egész terv egy nagyobb törvénymódosítás része lenne, mely azt tartalmazza, hogy az internetszolgáltatók és telekommunikációs operátorok több üzenetet és több adatot tároljanak le felhasználóik online tevékenységeikről.

Állásfoglalásának hátterében némileg az is közrejátszhat, hogy több Európa érdekeit képviselő politikus kér mélyebb betekintést a Google és a Facebook adatbázisába, több információt a felhasználók online aktivitásáról, ezzel sikeresebben harcolni az Európát érintő terrorcselekmények ellen.

“Olyan kommunikációs eszközt engedélyezzünk, amely nem olvasható?”
Tette fel kérdését a Cameron, melyre szinte azonnal válaszolt is a kormányfő:
„Nem, TILOS!”

Ez a törvénymódosítás leghamarabb 2016 elejétől lépne életbe. A kérdés, hogy egy ilyen elterjedt kommunikációs csatornát, melyet lassan a világ összes pontján ismernek, hogyan tudnák egyik napról a másikra leállítani?

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/whatsapp-and-snapchat-could-be-banned-under-new-surveillance-plans-9973035.html