Bejárja a világot az iPhone gyárban készült botrányvideó 1

Az Apple termékeit gyártó egyik kínai gyárban lencsevégre kapott videón jól látható a munkások kizsigerelése és a velük való elfogadhatatlan bánásmód.

A BBC egy titkos akció keretein belül beépített emberek révén filmre vette, hogy mi is történi valójában az Apple cég iPhone 6-okat gyártó gyárában a színfalak mögött.

Az Apple korábban azt állította, hogy fontos a cég számára a dolgozói biztonsága és a megfelelő munkakörülmények biztosítása. A videó tanúsítja, hogy a Pegatron gyárban a munkaórák száma, a személyazonosítók, a meetingek, és a kiskorúak foglalkoztatása, mind olyan pontok, amelyeket a cég figyelmen kívül hagy, vagy megsért.

A videón látható, ahogy a dolgozók ülve elalszanak munka közben a munkaidő alatt a székeiken egy-egy 12-18 órás embertelen műszak alatt. A BBC egyik beépített munkatársa elmondta, hogy 18 napot dolgozott zsinórban, annak ellenére, hogy többször is kért közben szabadnapot. Az egyik ember pedig hiába akarta visszakérni a személyigazolványát, nem akarták neki visszaadni. A felvétel során mindenkit megkérdeznek, hogy milyen napszakban szeretne dolgozni, vagy ülni, vagy állni szeretne, de a munka megkezdésekor már nincs ilyen opció. A felvétel során ugyanis utasítják az embereket arra, hogy melyik válaszokat pipálják be. A dolgozók nagy része több mint 60 órát dolgozik hetente, ami bőven a cég előírásai felett van.

Az Apple nem vállalta az interjút, helyette egy közleményben ennyit tett közzé: „Tudjuk, hogy nincs még egy olyan cég, ami annyit tenne dolgozóinak megfelelő munkakörülményeiért, mint az Apple. Sok beszállítóval dolgozunk együtt, és folyamatos és jelentős javulást tapasztalunk, de tudjuk, hogy a munkánk sosem ér véget.”

2010-ben hasonló problémák miatt 14 munkás követett el öngyilkosságot az Apple legnagyobb beszállítójánál, a Foxconnnál.

Ha máskor is szeretnél friss angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-30532463

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után