Be akarják vezettetni, hogy legálisan lehessen meztelenkedni London nagyobb parkjaiban 1

A nudisták jelenleg azért kampányolnak, hogy lehessen meztelenül napozni London parkjaiban.

Be akarják vezettetni, hogy legálisan lehessen meztelenkedni London nagyobb parkjaiban 3

A Naturist Action Group szerint a szigorú szabályozások a meztelenségre vonatkozóan „előítéleteken és félreértéseken” alapulnak. Szeretnék, ha Hampstead Heath-ben több helyen lehetne így napozni, valamint a Hyde park egyes részein, és több más zöld övezetben is a fővárosban.

Jelenleg meztelennek lenni szigorúan tilos London parkjaiban és közterületein, és a nudisták súlyos bírságra, valamint vádemelésre is számíthatnak zaklatás és a nyugalom megzavarásának vádjával. De John Paine, a csoport vezetője azt mondja, hogy semmi illegális nem kellene, hogy legyen a meztelenségben. „Mindenkinek jó lehet, és egyáltalán nem káros úgy, mint ahogy az emberek gondolják. Rengeteg jótékony hatása van annak, ha a testünket szabadon hagyjuk a napon ahelyett, hogy ruhákban szenvedünk.”

Jelenleg a Hampsted Heath-ben található férfi fürdőzőtó mellett van az egyetlen kis elkerített terület, ahol legálisan lehet közterületen nudistáskodni. A kampányolók szerint azonban a terület nagyon kicsi és diszkriminálja a nőket, mivel ők oda nem mehetnek be. Azt akarják, a nudizmus legyen az egész park területén legális, és hogy más nudistabarát helyeket is jelöljenek ki London-szerte.

Be akarják vezettetni, hogy legálisan lehessen meztelenkedni London nagyobb parkjaiban 4

„A Hampsted Heath-ben, a Hyde parkban, és még néhány nyilvános parkban van olyan nagy kiterjedésű, de nem sok ember által látogatott terület, ami alkalmas lenne erre a célra” – mondta Paine. Hosszútávon a kampányolók remélik, hogy megváltoztathatják a nudizmus megítélését, és több helyen is megengedett lesz a fővárosban. A csoport eddig két meztelen pikniket, és egy fotózást rendezett a Heath-ben, és senki sem panaszkodott. „A London Naked Bike Ride több ezer biciklist vonz minden évben, mindenki meztelen, és több tízezer ember látja őket – és alig van panasz rájuk” – érvel Paine, aki a 60-as évek óta nudista.

„Azt szeretnénk elérni, ami Németországban is van – Münchenben például 80 éve elfogadott dolog a nudizmus, és több közterületen is engedélyezett. Angliában úgy látszik azért más a helyzet, mert a vezetők félnek az emberek véleményétől, mivel szerintük erős az elítélés ezzel kapcsolatban, pedig a valóságban ez így nem igaz. Félreértéseken alapul az egész. Azok az emberek, akik nudisták, ezt inkább életstílusként élik meg, mint egy furcsa hobbiként.”

Natasha Porter fotós nudisták fotózására specializálódott. „Több hely kellene Londonban, ahol legális gyakorolni a nudizmust. Az egész Párizsból indult, ahol sokkal nyitottabbak erre az egészre. Németországban is jó látni az elfogadást és a nyitottságot. Szerintem a nudizmus valójában csökkenti a meztelenséghez kapcsolódó szexualitást. A meztelen testek nem egyenlők a szexszel.” A Naturist Action Group már találkozott a Hampstead Heath vezetőségével, de egyelőre a kéréseik süket fülekre találtak. „A nyilvános meztelenkedés törvény által tiltott, és vádemelést vonhat maga után” – mondta a parkot üzemeltető cég szóvivője.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után