Az első nagyobb hőhullám éri el Nagy-Britanniát néhány nap múlva – itt van, mikor és hol 1

Az Egyesült Királyságban néhány napon belül egy „nagyobb hőhullám” várható, ahogy végre visszatér a jó idő – az InMeteo időjósai szerint Anglia egyes részein a hőmérséklet a 25-26C-ot is eléri majd.

Az első nagyobb hőhullám éri el Nagy-Britanniát néhány nap múlva – itt van, mikor és hol 3

Az Egyesült Királyság lakosságának egy része „egy igen nagy hőhullámra” készülhet. Az InMeteo előrejelzői szerint június 20-án, csütörtökön a hőmérők higanyszála a 25 fokot is elérheti olyan területeken, mint London és Surrey. Délkeleten és Londonban lesznek a legmelegebb hőmérsékletek.

Az InMeteo jóslatait alátámasztva James Madden, az Exacta Weather munkatársa a következőket mondta: “A harmadik féltől származó számítógépes modellek szerint csökkent a nagyon hűvös és bizonytalan időjárás jelentősége a következő napokra vonatkozóan. További változásokra számíthatunk ezekben az előrejelzésekben a jövőben, és ezzel megnő a valószínűsége a kivételesen forró júliusnak, illetve annak, hogy ebben az időszakban valamiféle mega- vagy szuperhőhullám alakul ki ami hosszabb ideig tart.”

Az első nagyobb hőhullám éri el Nagy-Britanniát néhány nap múlva – itt van, mikor és hol 4

“A nyár közepére még mindig úgy véljük, hogy nagy kánikula várható. Korábbi, magas megbízhatóságú előrejelzésünk szerint egy hőhullám vagy akár egy mega hőhullám is várható július közepén vagy annak környékén az Egyesült Királyságban és Írországban, és a hőmérséklet a becsléseink szerint bőven 30C fölé emelkedhet, és akár a 40C-ot is megközelítheti.” – tette hottá Mr. Madden.

Mindeközben a WXCharts és a Netweather.tv időjárási térképei is pirosra váltottak és június 24-re, melegebb időjárási körülményeket jósolnak. Az időjárási térképek azt mutatják, hogy június 24-én 26 fokig melegszik majd a hőmérséklet az ország egyes részein.

Az első nagyobb hőhullám éri el Nagy-Britanniát néhány nap múlva – itt van, mikor és hol 5

A Netweather.tv térképei azt mutatják, hogy az ország déli részein 26 fokos csúcshőmérséklet várható, míg az északi területeken ezzel szemben csak 13-14 fok körül mozog majd a hőmérő higanyszála. A térképek szerint az olyan területeken, mint London, Cardiff, Portsmouth, Birmingham és Manchester, valószínűleg két napig (június 24-én és 25-én) is eltart majd 26 °C-os meleg, nyári idő.

Jim Dale, a British Weather Services időjárás-szakértője ezt mondta: „Nagy a valószínűsége annak, hogy stabil időjárást látunk majd. A hőmérséklet emelkedése délről indul majd meg, és az Egyesült Királyság fokozatosan felmelegszik, elsőként délkeleten. A hőmérséklet 25 és 26 fok között alakul. Jó mozog majd és szép fokozatosan emelkedni kezd. Összességében arra számítok, hogy júliusban lesz majd igazán meleg. Addigra akár 30 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után