A csütörtök éjszaka érkezett vihar Anglia északi részén is közúti baleseteket, áramkimaradásokat, közlekedési fennakadásokat okoz.

_80152244_a1shed

Egy teherautó felborult az M6-os autópályán Cumbriánál, ezért a szakaszon 50 mérföld/órás sebességkorlátozást vezettek be, a sofőr kisebb sérüléseket szenvedett. Az utat nem zárták le, ezért a közútkezelő reméli, minél hamarabb átadhatja a forgalomnak az utat.

Durnham megyében a több csomópontot is lezártak, miután egy lakókocsikat szállító kamionról egyik rakománya az úttestre borult. Mintegy 165 lakásban nincs áram továbbra sem Carlisle-ben, amivel 600 ember maradt áram nélkül. Az észak-keleti országrészben a vonatok is késnek.

Az szél kárt tett a vezetékeben is, Electricity North West áramszolgálató igyekszik a hibákat kijavítani. Fák dőltek az útra Cumbriánál, de Windermere-ben is az Ambleside Roadon, ugyanez történt az A591-es jelű úton Thirlmere közelében, valamint az A69-esen, nem messze Bramptonnól, és az A596-os út sem úszott meg egy fakidőlést Wigtonnál.

A Met Officce sárga riasztást adott ki Cumbria, Lancashire, Northumberland, Durham és Észak-Yorkshire-ben. Az időjárás-előrejelzések szerint régóta kavarog az Atlanti-óceán felett az a légörvény, ami most nagyon erős széllökésekkel ért partot Nagy-Britanniában. A vihar legelőször Skóciát érte el. A légörvényt az Észak-Amerikában jelenleg tapasztalt erős fagyokat okozó hideg levegő és az óceán felett lévő melegebb légtömegek kavarodása okozza. Ciumbria megyében Penneinnes-nél 107 mérföld/órás széllökéseket is mértek.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-30740186