A Ryanair és a Wizz Air is a legrosszabb légitársaságok listájának alján 1

A Ryanair légitársaság hatodik éve zsinórban a legrosszabb a brit reptereken szolgáló légitársaságok közt, azonban az angliai magyarok által használt másik közkedvelt fapados is csúfosan leszerepelt.

ryanair legrosszabb

Az évente megrendezett nagyméretű közvéleménykutatás, amelyet a Which csinált, arra az eredményre jutott, hogy az ír központú fapados légitársaság magasan a legrosszabb az utasok véleményei szerint. A Ryanair alulmúlt mindenki mást többek közt az ülések kényelmessége, az utastér felszereltsége, és a beszállás lebonyolításának minőségében is.

Az utasok a légitársaság minőségét egy 0-100-ig terjedő skálán így összesen 40-esre értékelték. Arra a kérdésre, hogy nevezz meg egy légitársaságot, amivel soha többet nem utaznál, az utasok 70%-a válaszolta azt, hogy a Ryanair lenne az. A felméréshez egyébként több, mint 12 ezer utas véleményét kérték ki.

Az utóbbi időben számos sokakat felháborító probléma volta Ryanair körül, például decemberben a Civil Aviation Authority eljárást indított a cég ellen, miután az nem volt hajlandó kártérítést fizetni az utasainak, amikor nyáron egy csomó járatot töröltek a légitársaság alkalmazottainak sztrájkja miatt. Ami egyébként ugye azt is jelenti, hogy nem csak az utasok elégedetlenek…

Sőt, ami talán még sokkal több embert kiakasztott, az az, hogy 2018 során kétszer is változtattak a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzaton, aminek az lett az eredménye, hogy mostmár azért is fizetni kell és a felvihető csomag mérete is jóval kisebb lett. Persze ezt is megpróbálták kimagyarázni, hogy miért. Több utas is nyilatkozta azt, hogy annyi már a kisbetűs rész, hogy nem mernek a Ryanairrel utazni, mert attól félnek, hogy valami apró szabály elkerüli a figyelmüket, ami miatt majd fizethetnek.

A rövidtávú járatokat üzemeltető légitársaságok szégyenlistáján azonban ott volt a másik nagy magyar kedvenc, a Wizz Air is. Holtversenyben hátulról a harmadik helyen. A Thomas Cook Airlines 52%-ot, a Wizz Air 54%-ot, a Vueling Airlines 54%-ot de a British Airways is csak 56%-ot kapott. Az EasyJet hozzájuk képest még egész jól szerepelt és 63%-kal zárt.

Csak hogy a jókat is megemlítsük, a lista élén az alábbi társaságok találhatók: Aurigny (81%), Swiss Airlines (80%) és a Jet2 (75%).

Természetesen a Ryanair szóvivője az árakkal próbálta megvédeni magát és a céget. Elmondta, hogy a felmérés nem reprezentatív, mert nem veszi figyelembe a jegyek ára közti különbséget, ami a Nagy-Britanniában felszálló utasok számára a legfontosabb szempont.

A Ryanairnél ugyanis az átlagos jegyár alig 35 font, ami be kell vallani, hogy tényleg jóval olcsóbb, nagyon sok más társaságnál, de kérdés, hogy elegendő indok-e, főleg, ha a jegyen kívül hozzáadogatjuk az apró kis extrákat is, amit meg kell vennünk, hogy vállalható szolgáltatásban legyen részünk. Ilyen például az elsőbbségi beszállás, ami körül szintén menta a variálgatás, vagy az ültetési rendszer ami szintén hagy némi kívánnivalót maga után és erről is bizonyára akad pár ember, aki tudna mesélni. Végül pedig ne felejtsük el, hogy hiába olcsó a jegy, de ha már az se biztos, hogy a járat elindul egy esetleges sztrájk miatt, akkor nem csoda, hogy igen sokan elveszítik a bizalmukat, amit pedig utána nem könnyű visszanyerni.                  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás