Egy felmérésből eléggé lesújtó következtetés derült ki, mely szerint a brit főváros az egyik legrosszabb hely, a szállodai személyzet udvariasságát illetően, azonban a magyar alkalmazottak javítják a statisztikákat.

$_86

A kutatásban európai turistákat kérdezett meg a Hotel.info oldal. A 12 listában szereplő brit városból London szégyenszemre a nem túl jó 10. helyen végzett. A nyertes Sheffield lett (a lehetséges 10 pontból 8,62-őt begyűjtve), őt követte Leeds 8,41 ponttal, Bristol 8,36 és Cardiff 8,31 ponttal. London mindössze 7,73 pontot szerzett a felmérésen.

Összességében a Nagy-Britanniában és Oroszországban lévő hotelek teljesítettek a legrosszabbul, míg az élen Finnország végzett Németország és Ausztria előtt.

A magyar munkaerő átlagon felüli

Egy másik felmérés is készült, ami a hotelben dolgozók alkalmasságát, felkészültségét és barátságosságát vizsgálta. Itt az Európai fővárosok közt London szintén leszerepelt, és utolsó helyen végzett, azonban a dobogó élére Budapest került, nem kis meglepetésre. Ez a tény igencsak megnöveli a magyar származású hotel dolgozók értékét, ugyanis, míg Londonban az összes hotel alkalmazotthoz képes relatíve alacsony a magyarok száma, addig otthon a hotelekben főleg magyarok dolgoznak.

Ha pedig az a hely jobban teljesít egy megmérettetésen, ahol sok magyar dolgozik, mint az, ahol az összes dolgozónak csak kis százaléka magyar, akkor nem kérdés, hogy a magyar alkalmazottak jól végzik a munkájukat, tehát a hoteleknek célszerű lenne minél több magyar dolgozót előnyben részesíteni, ha javulást akarnak elérni.

A Hotel.info szóvivője szerint az angol udvariasság mindenhol elismert a világon, azonban a brit szállodák személyzete nem kapott valami magas pontszámot barátságosságban, és segítőkészségben. Ráadásul London és Birmingham a szolgáltatások minőségében sem gurított túl nagyot, legalábbis a megkérdezettek szerint.

Lényeg a lényeg, hogy habár csak indirekt módon, de azért kiderült, hogy tudunk a többieknél szorgalmasabbak lenni. Reméljük, hogy ezt a hotelek is észreveszik, és egy darab magyar munkanélküli sem fog kószálni Angliában. Itt szét is nézhettek az angliai munkalehetőségek közt, amik között olyan cégek is vannak, akik kifejezetten magyar dolgozókat keresnek. Kinek milyen tapasztalatai vannak akár angliai, akár otthoni hotelek személyzetét illetően?    Forrás: http://www.standard.co.uk/

  • Csatlakozz Facebookon a HuNglia csoporthoz (12,300 tag), és a hivatalos oldalunkhoz (15,700 tag).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, hasznos, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com