A Morgan McKinley adatai szerint az új állások fizetései majdnem ötödükkel nőttek tavaly London pénzügyi negyedében, a Cityben.

London-City-Businessmen-Corporate-Suits-Photography01

A szervezet adatai szerint átlagosan 18 százalékkal voltak magasabbak a kezdő fizetések a Cityben dolgozó munkavállalók körében 2014-ben, mint egy évvel korábban. Az emelkedést annak tudják be, hogy megnőtt a pénzügyi dolgozók iránti kereslet, ami növelte a fizetéseket is. Csak Decemberen több, mint 4620 új állásra várták a jelentkezőket, ami még úgyis 13 százalékkal magasabb szám a 2013-ashoz képest, hogy december hagyományosan nyugisabb hónap a munkafelvételek szempontjából.

Egy-egy ilyen adat most eléggé érzékeny téma a szigetországban, mivel a májusban esedékes parlamenti választások kampányának egyik fontos témája az emberek fizetése. A City fizetéseinek növekedése ugyanis messze meghaladja a brit munkavállalók fizetéseinek általános növekedését. Ez ugyanis csak nemrég talált magára a 2008-as pénzügyi válság óta, a növekedése azóta messze lemaradt az infláció mögött, ami azt jelentette a brit dolgozók reálkeresete az elmúlt években folyamatosan csökkent. A különbségeket jól mutatja, hogy a Hays nevű fejvadászcég szerint a szakmunkások bére például nagyjából 3 százalékkal fog nőni az idén.

A Morgan McKinley szerint a kereslet várhatóan tovább fog nőni az idén az új pénzügyi dolgozók iránt. Ezt vélhetően a bizonytalan gazdasági környezet, és a májusi választások kimenetele sem fogja befolyásolni.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://uk.reuters.com/article/2015/01/12/uk-britain-pay-financial-idUKKBN0KL00720150112