koronavírus dohányzás

Egy Kínában folytatott kutatás kimutatta, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen dohányoznak, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a koronavírus nem csak enyhe lefolyású lesz, hanem súlyosabb tünetek is kialakulnak.

„A dohányzásról ismert, hogy károsítja a tüdőt és a légutakat, számos különféle súlyos légzési problémát okozva. A bizonyítékok egyértelműen azt mutatják, hogy a Covid-19 vírus megtámadja a légző szervrendszert, ami megmagyarázza, hogy a dohányosok miért vannak jóval nagyobb veszélyben. A Kínában készített felmérés szerint a dohányosoknál 14-szer nagyobb a valószínűsége annak, hogy a koronavírus súlyosabb lefolyású legyen.” – írta a Public Health England.

Amellett, hogy a dohányosoknál nagyobb eséllyel válik a betegség súlyossá, fontos megemlíteni azt is, hogy könnyebben is kaphatják el, mivel dohányzás közben rengetegszer érintkezik a kezünk a szánkkal illetve ugye magával a cigarettával is. Ez pedig igencsak megkönnyíti a vírusnak a szervezetbe való bejutását.

A tanulmány azokat a tényezőket vizsgálta, amelyek a Covid-19 fertőzés súlyosbodásához vezettek a kínai Wuhanban lévő három kórházban, ahol a tavalyi év során az első koronavírus-esetek felbukkantak. A dohányzás volt az egyik olyan tényező, amit az elemzés kimutatott mint súlyosbító körülmény.

„A jelenlegi világjárvány fényében azt kell mondjam, hogy talán sosem volt még ennyire fontos, hogy abbahagyjuk a dohányzást. Nem csak a saját egészségünk miatt, hanem a körülöttük lévők védelme érdekében is. Emellett csökkenti az NHS-re gyakorolt ​​hatalmas nyomást is.” – nyilatkozta John Newton professzor, a Public Health England egyik igazgatója.

Nemrégiben napvilágot látott jó hír, hogy a koronavírus ellen folytatott harcban élen járó kutatók közel állnak a védőoltás kifejlesztéséhez.

A Koronavírus tünetei:

  • láz
  • fáradékonyság és gyengeség
  • légzési nehézségek
  • légszomj
  • száraz köhögés
  • hasmenés
  • étvágytalanság
  • torokfájás (ritkábban)
  • orrfolyás (ritkábban)
  • szaglásunk és ízlelésünk drasztikus gyengülése illetve teljes elvesztése (ideiglenesen)

Eközben  Péntek reggel 9 óráig összesen közel 174 ezer embert vizsgáltak már meg, hogy elkapta-e a koronavírust, és a hivatalosan is regisztrált fertőzöttek száma mostanra 38168-ra módosult. Az érvényben levő részleges kijárási tilalom szabályait pedig itt találod.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után