koronavírus anglia

Boris Johnson rengeteg új koronavírus-korlátozást jelentett be Anglia számára annak érdekében, hogy megakadályozza az esetek számának meredek emelkedését. A miniszterelnök azt mondta a képviselőknek, hogy az intézkedések hat hónapig is eltarthatnak, és figyelmeztette az Egyesült Királyságot, hogy „vészterhes fordulóponthoz érkezett” az ország a vírussal folytatott harcban. Ezek lesznek a legfontosabb változtatások Boris Johnson tegnapi beszéde alapján:

A brit miniszterelnök koronavírussal kapcsolatos új intézkedései (összefoglalás) 2

Otthonról való dolgozás

Mr. Johnson azt üzente az irodai dolgozóknak, hogy akik otthonról is dolgozhatnak, azok ha lehet tegyenek is így. A kulcsfontosságú közszolgáltatásokban és olyan szakmákban, ahol az otthoni munkavégzés nem lehetséges, például kiskereskedelemben vagy építőiparban, a dolgozóknak továbbra is be kell járniuk dolgozni.

Kocsmák, bárok és éttermek nyitvatartása

A kocsmák, bárok és éttermek csütörtöktől minden este 22 órakor kénytelenek bezárni. A miniszterelnök kihangsúlyozta azt is, hogy ez „bezárást jelent, és nem csak az utolsó kör kihirdetését” a kocsmák esetében.

Több helyen kell maszkot viselnie az embereknek

A kiskereskedelemben dolgozó alkalmazottaknak azt mondták, hogy hétfőn 12:00 órától mindenkinek kötelezővé válik a szájmaszk viselése. A fedett vendéglátóhelyek személyzetének és vendégeinek is egyaránt maszkot kell viselniük, kivéve ha asztalhoz ülnek enni vagy inni. A taxival utazó személyeknek csütörtökön 12.01 órától szintén kötelező lesz a szájmaszk, a tömegközlekedésen pedig már most is hordani kell, mint tudjuk.

Szigorítanak a „hat fős szabályon”

A beltéri sportok már nem mentesülnek a hatos szabály alól, vagyis csütörtöktől tilos az olyan beltéri felnőtt csapatsportok űzése, amelyeken hatnál több ember vesz részt egyszerre.

Szigorúbb büntetések

Azoknak a büntetése, akik elmulasztják viselni a maszkot, vagy megszegik a hatos szabályt, az első alkalommal történő szabálysértéskor 100 fontról 200 fontra emelkedik.

Egyéb

  • Az esküvői szertartásokon és fogadásokon való részvétel maximális száma 30-ról 15-re csökken hétfőtől. Temetésen továbbra is legfeljebb 30 ember vehet részt.
  • A nézők tervezett visszatérése a sporthelyszínekre október 1-jétől törölve lett, így a lelkes szurkolóknak tovább kell várniuk, hogy újra megtölthessék a stadionokat.
  • A miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy az intézkedések nem jelentik azt egyelőre hogy egy újabb, a márciusihoz hasonló kijárási korlátozás következik…. egyelőre.
  • Skóciában az első miniszter, Nicola Sturgeon szerdától betiltotta, hogy a különböző háztartásban élők egymással találkozzanak.

Forrás

Megosztás