hancock lockdown

„Lehetetlen megállapítani”, hogy mikor fejeződik majd be Anglia harmadik országos szintű lezárása – ismerte el Matt Hancock, egészségügyminiszter egyik legutóbbi nyilatkozatában.

hancock lockdown

Számos konzervatív képviselő kérte a napokban a kormánytól, hogy a lockdown-t két hónapnyi szigorú korlátozásokat követően március 8-tól kezdjék el fokozatosan feloldani. Az egészségügyminiszter azonban egy ma reggeli interjúban nem volt hajlandó konkrét dátumot megadni, és az volt a reakciója, hogy: „Én vagyok az egészségügyminiszter, és én sem tudok időpontot megadni (hogy ez mikor fog megkezdődni)”.

A tory politikus a Sky Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy az ország jelen körülmények közt “nincs abban a helyzetben”, hogy a szabályok enyhítésén gondolkodjon, tekintve, hogy kiszolgáltatott emberek millióit kell még előbb beoltani. Megerősítette emellett azt a hírt is, hogy az NHS főnökei fontolgatják a betegek ezreinek a szállodákba történő elszállásolást annak érdekében, hogy felszabadítsák a kórházi ágyakat a Covid-betegek számára, mivel a kórházak a második hullám miatt egyre inkább túlterhelődnek.

„A korlátozásokat egy perccel sem tartjuk majd tovább érvényben, mint ameddig szükséges, de ugyanakkor mindaddig így kell, hogy maradjon minden, amíg szükségesnek ítéljük. A bevezetett intézkedéseket mi is reméljük, hogy minél hamarabb fel tudjuk majd oldani, és fel is fogjuk tudni, amint a veszélyeztetett embereket beoltottuk, azonban egyelőre még nem tartunk ott.” – magyarázta Mr. Hancock.

A The Guardian értesülése szerint az egészségügyi vezetők és a kórházak vezetői azt tervezik, hogy rengeteg beteget elkezdenek idő előtt hazaengedni. Ezt Mr. Hancock is megerősítette, vagyis a kórházfőnökök hamarosan sürgősségi intézkedéseket tesznek majd „extra vészhelyzeti kapacitás” létrehozása érdekében. Ezzel is az lesz a cél, hogy az új betegek számára legyen elég hely.

Olyan hírek is felröppentek, hogy az NHS már arra kéri a gondozó otthonokat, hogy fogadjanak be negatív teszttel nem rendelkező koronavírusos betegeket is a kórházakból – feltéve, hogy két hétig karanténban voltak, és nem voltak újabb tüneteik. Mr. Hancock ennek kapcsán azt mondta, hogy „óriási a nyomás jelenleg az NHS-en és fontolóra veszünk minden lehetséges megoldást, amivel csökkenteni lehet ezt a nyomást.”          Forrás

Megosztás