Nem kis ijedtség lett úrrá a metró utasain, amikor a Piccadilly line vonalán közlekedő egyik szerelvény ajtaja váratlanul menet közben nyílt ki.

P1330713a

A metró ajtaja szombat reggel, menet közben nyílt ki, váratlanul, minden ok nélkül a Piccadilly line-on, amint az a Heathrow reptér 4-es terminálja felé robogott. Az eset után biztonsági okokból mindenkit leszállítottak a szerelvényről, amint az megállt az említett megállóban.

Ráadásul, amint azt az RMT szakszervezete beismerte, ez nem az első, hanem már az ötödik alkalom volt, hogy ilyen hiba történt. (Felmerül a kérdés, hogy miért kellett várni, hogy ötször megismétlődjön.) Óriási szerencse, hogy senkinek nem lett baja, ugyanis aki utazott már londoni metrón, az tudja, hogy mekkora tömeg szokott lenni, pláne a Piccadilly vonalán, ami az egyik legforgalmasabb a londoni metró vonalak közül. Számtalanszor előfordul, hogy csak az ajtónak préselődve férünk fel… Ebbe még belegondolni is rossz.

london-tube-strike

A TfL azt nyilatkozta, hogy az eset után ellenőrzéseket hajtottak végre a vonalon és a szerelvényeken, amiből kiderült, hogy egyedi esetről volt szó. Ami azonban elgondolkodtató, hogy mind az RMT, mind az ASLEF szakszervezetének egyes dolgozói megtagadták a vonal szerelvényeinek vezetését. (Feltehetően nem véletlenül.)

A TfL azóta megnyugtatta a szakszervezetek alkalmazottait, hogy a problémát elhárították, és a szerelvények újra teljesen biztonságosak. A vonalon azonban egyelőre még késések tapasztalhatók.

Sokak szerint a London metróalagútjaiban szolgáló szerelvények már rég megérettek a cserére. 2020 környékére be is vannak ígérve az új metrók, amik méltók lesznek a világvárosban elvárt színvonalhoz, azonban vegyük figyelembe, hogy még csak 2016 van, és az elmúlt 2-3 évben igencsak megemelkedett a problémák, balesetek, késések száma a vonalakon, amik ellen ideje lenne nem csak félmegoldásokkal előállni.

„Komoly problémák vannak a Piccadilly line biztonságossága körül, mivel a szerelvények már igen „öregek” és egyre több a probléma a kerekekkel, a fékekkel és az ajtókkal is. Ezekre a problémákra az RMT szakszervezete már egy éve próbálja felhívni a figyelmet, egyelőre sikertelenül, azonban ahogy a mostani eset is rávilágított, nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni őket.” – nyilatkozta a szakszervezet egyik szóvivője.     Forrás: http://www.bbc.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]