Órákkal azután, hogy Nagy-Britannia eldöntötte, hogy kilép az EU-ból, a Londoni lakosság hajmeresztő ötlettel állt elő, mely szerint a főváros kiválhatna az országból, és önálló városállamként funkcionálhatna.

sadiqkhan2604a_0

A londoni lakosság túlnyomó többsége, ahol mellesleg az angliai magyaroknak is több, mint a felé található meg, az EU-ban való bennmaradás mellett szavazott, azonban ez sem volt elég, ugyanis Anglia többi részén elsöprő fölénnyel a kilépést választották.

Azonnal petíció indult, melyben az új polgármestert Sadiq Khan-t arra kérik, hogy nyilvánítsa Londont független városállamnak, és csatlakozzon az Unióhoz. A petíciót alig pár óra alatt már vagy 40 ezer ember aláírta, és a szám gyorsan emelkedik. Az emberek tömegesen követelik a függetlenné válást az online médiában és a közösségi oldalak szinte mindegyikén.

london-London-Eye-1112x630

A petíciót itt találjátok és itt tudjátok aláírni is.

„London egy nemzetközi város, és mi szeretnénk Európa szívében maradni. Szembe kell nézni a tényekkel, hogy az ország többi része nem így vélekedik a témáról. Így ahelyett, hogy minden választás alakalmával passzív agresszív módon egymás ellen szavazgatunk, váljunk el hivatalosan az ország többi részétől, és csatlakozzunk a barátainkhoz a kontinens többi részén.”

„Ez a petíció arra szólítja fel Sadiq Khan-t, hogy nyilvánítsa Londont független államnak, és csatlakozzon az EU tagállamokhoz. Kedves Sadiq polgármester úr, nem hangzana jobban az, hogy Sadiq miniszterelnök úr?” – írta James O’Malley, a petíció elindítója.

A statisztikai adatok szerint egyébként a Londoniak által megkeresett minden 5 fontból 1 font arra megy el, hogy az ország többi részének jólétét finanszírozza. Évente átlagosan London 10-20 milliárd fontot költ Nagy-Britannia többi részére, és ezért cserébe nem kap semmit.

Az EU-s népszavazáson a londoni lakosságból 2,263,519-en szavaztak a bent maradásra míg mindössze 1,513,232-en a kilépésre, ami annyit jelent, hogy London 60%-a maradni szeretett volna. Az, hogy ennek a kérésnek mennyi realitása van, igen nagy kérdés, de remélhetőleg hamar választ fogunk rá kapni. Aki esetleg még nem tudná, Nagy-Britannia kilép az EU-ból, és a brit miniszterelnök pedig lemondott.      Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára