Egyre több főbérlő próbál ingyen szobát kiadni szexuális szolgáltatásért cserébe Angliában 1

Mint kiderült egy nemrégiben végzett kutatásból, azok a főbérlők, akik ingyen adnak ki szobákat Nagy-Britanniában szexuális szolgáltatásokért cserébe, az elmúlt pár év során már több, mint negyedmillió nőnél próbálkoztak be.

Azok a férfiak, akik szobákat adnak ki Londonban és a szigetország számtalan más pontján, rendszeresen küldenek ki emaileket a potenciális albérlő jelölteknek, amiben gyakorlatilag részletezik, hogy milyen elvárásaik vannak szexuális téren az ingyen szobáért, lakásért cserébe. Volt köztük olyan, aki azt írta, hogy kötelező a szex napi rendszerességgel, míg mások azt írták, hogy elég ha rendszeresen orálisan kielégíti őket a kedves albérlő.

Egyre több főbérlő próbál ingyen szobát kiadni szexuális szolgáltatásért cserébe Angliában 3

A főbérlők azonban azt nem tudhatták, hogy ezesetben az albérlő, akivel üzenetváltásba kezdtek, újságíró volt, aki szobát kereső fiatal lánynak adta ki magát. Az ilyesfajta ajánlattétel egyébként most már bűncselekménynek minősül, és rosszabb esetben akár 7 év börtönre is ítélhetik azt, aki ilyen lehetőséget kínál leendő albérlőinek. Sajnos azonban, mivel nehéz felderíteni az egyes eseteket, nem egyszerű elkapni az ilyen főbérlőket. Az internetes portálokon ráadásul továbbra is rengeteg „ingyenes szoba bérlési lehetőség” található.

A Shelter nevű jótékonysági szervezet által végzett kutatás szerint az elmúlt 5 év során durván 250 ezer nőnek ajánlhattak fel ilyen lehetőséget. A magukat albérletet kereső fiatal lányoknak kiadó újságírók több ilyen főbérlővel is találkoztak, és készítettek személyes interjút, miközben a szobákat kiadó „urak” azt hitték hogy ők interjúztatják a lányokat. Szinte minden interjú alany elmondta, hogy rendszeres szexet vár el az albérlőitől.

Egyre több főbérlő próbál ingyen szobát kiadni szexuális szolgáltatásért cserébe Angliában 4

Andrew Bird az egyik szóban forgó főbérlő, aki egyébként porszívószerelő Rotheramban, a riporter elmondása alapján azt is mondta a beszélgetés közben, hogy: „Én élvezem, annak a gondolatát, hogy bármikor teherbe eshetsz.”

Egy másik fickó, egy bizonyos Tony Crossley Essexből, aki pedig villamosmérnök, azt találta mondani a beszélgetés során, hogy az ingyen szobáért cserébe csak néhány „estét kellene vele tölteni, amikor elszórakozgatnak”. A találkozást követően még sms-t is írt az ál albérlőnek, melyben azt javasolta, hogy egy orális kielégítés jó lenne arra, hogy kipróbálja, mit tud a hölgy. Ezek a landlordok egyébként a legtöbb esetben fiatal egyetemista lányokat keresnek meg ezzel a „kivételes lehetőséggel”, akik közt sok olyan van, aki a suli mellett nehezen tudja fizetni az albérletét.

Egyre több főbérlő próbál ingyen szobát kiadni szexuális szolgáltatásért cserébe Angliában 5

Colin Luck Gravesend városából, ami Kent megyében található, úgy írta le magát, mint egy szakember, aki sokat dolgozik és ingyenes lakhatást kínál, sőt még anyagi támogatást is biztosít. Cserébe az általa feladott hirdetésben azt írta, hogy „intimitásra és kapcsolatra vágyik”, az interjún pedig az újságíró hölgynek azt mondta, hogy hetente néhányszor kellene cserébe együtt lenniük, és szeretné kipróbálni a tantrikus szexet. „Ja és persze tisztelettel bánnék veled és soha nem bántanálak.” – tette hozzá beszélgetés közben a férfi.

„Egyszerűen szörnyű, hogy fiatal lányoknak és fiúknak manapság aközül kell választaniuk, hogy hajléktalanok legyenek, vagy egy ismeretlen ijesztő emberrel kelljen szeretkezniük rendszeresen.” – nyilatkozta a téma kapcsán Jennie Bibbings a Shelter kampánymenedzsere.

Jogi szempontból sem túl rózsás egyébként a helyzet, ugyanis ahhoz, hogy egy ilyen szituációban elítéljék a landlordot, tudnia kell bizonyítani az illető személynek, hogy prostitúcióra próbálták kényszeríteni.

Amikor a beszélgetés végén a főbérlők előtt felfedték az újságírók valódi kilétüket, a három férfi így reagált: Crossley azt mondta, hogy mivel nem történt semmi, csak beszélgettek, ezért nincs miről beszélni, semmi illegális nem történt. Emellett arra hivatkozott, hogy van egy csomó hirdetés a neten, igazából ez csak segít valakin egy kis szívességért cserébe. Andrew Bird úgy reagált, hogy eljátszotta, hogy nem tudta, hogy ez a dolog illegális, majd közölte, hogy nem hajlandó tovább beszélgetni. A harmadik személy pedig nem kívánt reagálni a dologra és távozott.     Forrás

Megosztás