A fapados légitársaság újra a címlapokon van, és ismét nem egy pozitív hírrel. A legújabb sztori egy idős úr aki az egyik Londonba tartó járaton akadt ki és kezdett egy idős fekete hölgy szidalmazásába.

Az esetről természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, videó is készült, ugyanis David Lawrence, aki szintén a járaton ült aznap, felvette a jelenetet. Az incidens a Ryanair FR9015-ös számú gépén történt október 18-án, ami a légitársaság egyik Barcelonából Londonba, a Stansted reptérre tartó járata volt.

Az idős fehér férfi azért kezd el megállás nélkül üvöltözni egy fekete asszonnyal, mert nem akar mellette ülni. Egy másik nő természetesen azonnal a hölgy védelmére kel, és először még kéri a férfit, hogy „legalább próbálja meg”, aztán ő is inkább ordibálásba kezd.

Ami rengeteg embert felháborított, hogy a légitársaság utaskísérője, aki nagy nehezen odajön lenyugtatni az idegbeteg bácsit, miután ez a terv nem válik be, nem az agresszív öreget viteti le a gépről, hanem az asszonyt kérdezi meg, hogy nem ülne-e inkább valahova máshova. Ezt persze a nő elutasítja.

A férfi igen bunkó módon sok gorombaságot odaszól a nőnek a vita alatt. Olyanokat is mond, mint: „te ronda fekete fattyú” vagy „Ne beszélj hozzám külföldiül te ostoba ronda tehén!”

Később a férfi már azzal is fenyegetőzik, hogy „ha nem ülsz át azonnal egy másik székbe, én foglak téged átrakni valahova.”

Mindezek után megkérik a hölgyet, hogy üljön át a lánya mellé, aki egy másik sorban kapott helyet. A balhéról készült videót a Facebookon és a Twitteren is már több, mint egy millió ember nézte meg.

A videót készítő Lawrence egy interjú során azt nyilatkozta, hogy a felháborító módon viselkedő bácsit nem próbálták meg átültetni vagy a járatról eltávolítani, sem az incidens alatt, sem pedig utána. A hölgyről később kiderült, hogy egy 77 éves londoni nyugdíjas, aki egyébként jamaicai származású, és nem olyan rég vesztette el a férjét 50 év házasság után.

A légitársaság az incidens óta érthető okokból rengeteg kritikát kap az utóbbi napokban. A fapados cég az utóbbi hónapokban igencsak „keményen dolgozik” a népszerűségének a rombolásán. Az utóbbi hónapok szabálymódosításai után most ismét sikerült igen sok embert felhergelniük.                  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás