Balhé a Ryanair londoni járatán: már milliók látták az anyázó, rasszista öreg bácsit 1

A fapados légitársaság újra a címlapokon van, és ismét nem egy pozitív hírrel. A legújabb sztori egy idős úr aki az egyik Londonba tartó járaton akadt ki és kezdett egy idős fekete hölgy szidalmazásába.

Balhé a Ryanair londoni járatán: már milliók látták az anyázó, rasszista öreg bácsit 3

Az esetről természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, videó is készült, ugyanis David Lawrence, aki szintén a járaton ült aznap, felvette a jelenetet. Az incidens a Ryanair FR9015-ös számú gépén történt október 18-án, ami a légitársaság egyik Barcelonából Londonba, a Stansted reptérre tartó járata volt.

Az idős fehér férfi azért kezd el megállás nélkül üvöltözni egy fekete asszonnyal, mert nem akar mellette ülni. Egy másik nő természetesen azonnal a hölgy védelmére kel, és először még kéri a férfit, hogy „legalább próbálja meg”, aztán ő is inkább ordibálásba kezd.

Ami rengeteg embert felháborított, hogy a légitársaság utaskísérője, aki nagy nehezen odajön lenyugtatni az idegbeteg bácsit, miután ez a terv nem válik be, nem az agresszív öreget viteti le a gépről, hanem az asszonyt kérdezi meg, hogy nem ülne-e inkább valahova máshova. Ezt persze a nő elutasítja.

A férfi igen bunkó módon sok gorombaságot odaszól a nőnek a vita alatt. Olyanokat is mond, mint: „te ronda fekete fattyú” vagy „Ne beszélj hozzám külföldiül te ostoba ronda tehén!”

Később a férfi már azzal is fenyegetőzik, hogy „ha nem ülsz át azonnal egy másik székbe, én foglak téged átrakni valahova.”

Mindezek után megkérik a hölgyet, hogy üljön át a lánya mellé, aki egy másik sorban kapott helyet. A balhéról készült videót a Facebookon és a Twitteren is már több, mint egy millió ember nézte meg.

A videót készítő Lawrence egy interjú során azt nyilatkozta, hogy a felháborító módon viselkedő bácsit nem próbálták meg átültetni vagy a járatról eltávolítani, sem az incidens alatt, sem pedig utána. A hölgyről később kiderült, hogy egy 77 éves londoni nyugdíjas, aki egyébként jamaicai származású, és nem olyan rég vesztette el a férjét 50 év házasság után.

Balhé a Ryanair londoni járatán: már milliók látták az anyázó, rasszista öreg bácsit 4

A légitársaság az incidens óta érthető okokból rengeteg kritikát kap az utóbbi napokban. A fapados cég az utóbbi hónapokban igencsak „keményen dolgozik” a népszerűségének a rombolásán. Az utóbbi hónapok szabálymódosításai után most ismét sikerült igen sok embert felhergelniük.                  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás