Angliát is elérte a világ egyik legdurvább kábítószere, a „krokodil”, vagy másik nevén a „húsevő drog”

0

A Krokodil becenévre hallgató kábítószer, ami egy rendkívül halálos ópiát drog, komoly károkat okoz nem csak a lélekben, de a testben is, miután gyakorlatilag rothadásnak indítja a szöveteinket, miközben a drog használója tovább él. A szakértők pedig nemrégiben arra figyelmeztettek, hogy a hírhedt kábítószer Nagy-Britannia területét is elérte.

Egy a drogot fogyasztó nő képtelen volt megjelenni a bírósági tárgyalásán Gloucester területén, annyira súlyos nyílt sebei voltak a testének különböző pontjain, derült ki az ügyvédje elbeszéléséből.

A rendkívül veszélyes kábítószer már emberek ezreinek az életét követelte, főleg Oroszország és Ukrajna területén. Enyhébb esetekben csak a bőrfelületen látszik roncsolódás, ami pikkelyessé, hegessé válik akár nagy területen is. A szer gyógyszerelőanyagának (α-klorokodid) neve után Oroszországban az utcai szlengben a „Krokodil” elnevezés terjedt el.

Gloucester területéről egyre több bejelentés érkezik, hogy a kábítószer megvetette a lábát a szigetország területén is. Nem sokkal ezelőtt kezdtek arról is hírek terjengeni, hogy már Amerikában is beszerezhető.dezomorfin egy opioid analgetikumként (nyugtatóként és fájdalomcsillapítóként) használatos gyógyszer a gyógyászatban. Nyugtató és fájdalomcsillapító hatása mintegy 8-10-szer erősebb a morfinénál, és 3-4-szer erősebb a heroinénál.

Maga a drog, ami desomorphine, mindenféle házi módszerekkel készül és igazából a heroinnak egy sokkal olcsóbb helyettesítője. Rendkívüli mértékben addiktív, amit az is jól mutat, hogy a használóit még a végtagjaik elvesztése vagy a halál sem riaszt vissza az ismételt használatától.

A sokszori használattól a kábítószer beadásának helyein a bőrfelület előbb pikkelyes lesz, majd elkezdenek elhalni és rohadni a környező szövetek. Ez a drog „főzésének” során hozzáadott rendkívül káros vegyszerek miatt van amiket használnak az előállításhoz, többek közt hígítótól és a gyufa végén is található foszfortól.

„A Krokodilt használó személy gyakorlatilag egy rothadó zombivá válik, akinek ráadásul a belőle áradó borzasztó szagát méterekről lehet érezni.” – nyilatkozta az egyik orosz kábítószer szakértő, Sergey Agakalov, amikor a témáról kérdezték.

A halálos áldozatok száma Oroszország és Kelet-Európa területén már több ezerre rúg. Az eddigi tendencia azt mutatja, hogy a rendszeres használók általában két éven belül életüket vesztik. A rendőrség egyelőre még nem erősítette meg a kábítószer jelenlétének a hírét, azonban vizsgálják az ügyet. Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Facebook csoportunk / Facebook Oldalunk / Kövess minket lent a csengőre kattintva
Cikk Megosztása: