Nem hittünk a szemünknek, és mégis… Havi több, mint £500-ért kínálta a landlord a szobából lekanyarított kis lyukat.

Shed-602507

Harry Potter is agyvérzést kapna három nap alatt, ha ilyen helyen kéne laknia, mint amit az egyik kedves londoni főbérlő rakott fel a netre. A helyre még a fészer kifejezést is erős túlzásnak érezzük méretét tekintve, nemhogy a szobát. Amit a képen látunk az nem más, mint egy nagyjából másfél méter belmagasságú, 2 négyzetméter alapterületű „palota”, ahol királyok módjára élhet egy 4 személyes család, már ha a még nem létező technológia segítségével hangyafasznyi (elnézést a kifejezésért) méretűre zsugorítjuk őket.

A Bethnal Green környékén kiadó „szoba” ráadásul egy nappaliban van, tehát akkor ez egy szoba a szobában, ami gyakorlatilag „szobaception”, és lehet megérdemelné, hogy a meme gyárat rászabadítsuk… Persze akinek van egy kis esze, az úgysem veszi ki, aki meg igen, az megérdemli, de már önmagában az ajánlat felháborító.

473_3427205b

A fantasztikus albérletet Joe Peduzzi fedezte fel, miközben szobákat keresgélt, és csak akkor derült ki, hogy mit kínálnak neki havi £530-ért, amikor már a helyszínen volt. A 22 éves srác elmesélte, hogy végignevette a haza utat a megtekintést követően.

„Nem hittem a szememnek, amikor megláttam. Amikor besétáltam a szobába, láttam a fészert a sarokban, de nem is igazán foglalkoztam vele. Aztán elkezdtem keresni az ágyat a szobában, és mikor nem találtam, megkérdeztem a fickót, aki határozott mozdulattal a sarokba mutatott. Bedugtam a fejem, és realizálnom kellett, hogy zéró mozgási lehetőség van, a matrac faltól falig ér, sőt az ablakok is le vannak sötétítve. A legszebb az egészben, hogy a főbérlőn látszott, hogy számára ez a felállás a lehető legnormálisabb, és az a szoba szerinte teljesen rendben van.” – mesélte Joe.

A Somerford Street-i „szoba” havi £480-ért volt felrakva, plusz £50-ot kértek volna a számlák rá eső részéért, mivel a nappaliban további 3 ember lakott. Matt Hutchinson, a SpareRoom.co.uk igazgatója elmondta, hogy nem ritkák az ilyen pofátlan hirdetések, de ez mindenképpen viszi a pálmát.

A méltó büntetés egy ilyen főbérlőnek talán az lenne, ha egy hangos kelet-európai, indiai, afrikai vagy bármilyen temperamentumosabb család költözne be mind a 4 gyerekkel meg a rokonokkal és hangosan veszekednének egész nap. Sajnos nem ritka, hogy emberek 20-30-an is egy házban nyomorognak Londonban, egy jobb élet reményében.

Ez igazán jól mutatja, hogy mennyire súlyos a lakásválság a brit fővárosban, és hogy milyen irányba tart. Egyre abszurdabb, és pofátlanabb hirdetések jelennek meg, és a legrosszabb, hogy lassan kénytelenek leszünk beletörődni, hogy lenyomják a torkunkon, mert annyira magas a kereslet. A kormány egyébként az elkövetkező pár év során több százezer otthon megépítését ígérte, ami remélhetőleg enyhíteni fog a körülményeken.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 9,500 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/finance/property/news/11840757/London-property-crisis-530-a-month-to-live-on-a-bed-in-a-shed-in-a-living-room.html