Útközben tört be egy repülő ablaka, félig kiszippantva az egyik utast 1

Egy Southwest Airlines gép kényszerleszállást hajtott végre Philadelphiában, miután a motor egy része letört menet közben és betört egy ablakot, és részben kiszippantott egy nőt az ablakon.

Útközben tört be egy repülő ablaka, félig kiszippantva az egyik utast 3

A gép az incidens után biztonságosan leszállt, a tűzoltók megérkeztek a helyszínre és néhány ember láthatóan mankókkal távozott.  Egy embert a fejét ért trauma miatt kórházba szállítottak, hét másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Később egy halálos áldozatról szóló hírek érkeztek, melyet sajnos meg is erősítettek, bár még nem tudni, ki is pontosan az illető, tehát nem egyértelmű, hogy a hölgy volt-e az.

Útközben tört be egy repülő ablaka, félig kiszippantva az egyik utast 4

Az utasok számos képet készítettek az esetről és a sérült motorról, míg egy utas Marty Martinez élő videót posztolt a Facebook oldalán. A felvételen látható, amint sárga oxigén maszkot vesz fel, káosz közepette.

„Egy utas, egy hölgy kirepült az ablakon, vagyis részben, hiszen a többi utas húzta visszafelé.” –mondta Todd Bauer, a hölgy édesapja.

A repülő a New York-i LaGuardia reptérről tartott Dallasba. Egy másik utas a CNN-nek elmondta, a motor egyik letört darabja brutális kárt okozott és emiatt kellett irányt változtatnia a gépnek.

Útközben tört be egy repülő ablaka, félig kiszippantva az egyik utast 5

„Felszálltunk a LaGuardia reptérről és Dallasba tartottunk, amikor Philly-től nyugatra elvesztettük a bal szélső motort és le kellett szállnunk.”

„Mindenki, akinek köze van az orvosláshoz, az a sérült felé rohant, hogy segítsen.”

Egy másik utas hozzátette, a gép biztonságosan földet ért. „Stabil landolás volt, amolyan tipikus fajta.” – mondta Kristopher Johnson

A Southwest kiadott egy közleményt, elismervén a kényszerleszállást és elmondták, hogy az utasok és a személyzet együtt dolgoztak a helyzet megoldásán.

Útközben tört be egy repülő ablaka, félig kiszippantva az egyik utast 6

„Az utasok transzportálása a terminálokba jelenleg is zajlik. A Boeing 737-700-as járat 143 utast és 5 fős személyzetet szállított. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy több információ álljon a rendelkezésünkre. A biztonság mindig is az első számú prioritásunk volt a cégnél, ezért is dolgozunk szorgalmasan ezekben az időkben, hogy támogathassuk utasainkat ezekben a nehéz időkben.”

Statisztikailag a Southwest a világ legbiztonságosabb légitársasága, hiszen 1971-es indulásuk óta egy utasuk sem vesztette életét. Éppen most fogja a belföldi utasok szállításának számában beelőzni a Deltát a légitársaság, amellyel a dobogó legfelsőbb fokát kaparintja majd meg. A Philadelphia reptér nyitva maradt, ugyanakkor a Twitter fiókjuk késésekre figyelmeztet.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás