Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalatnak valószínűleg újra kell gondolnia a poggyászpolitikáját, mivel túl sok utas csomagja kerül be a járataik csomagterébe, anélkül, hogy fizetnének érte.

Januárban a légitársaság megváltoztatta poggyászokra vonatkozó szabályokat, ami azt jelentette, hogy csak azok vihetik fel mindkét kézipoggyászukat a gépre, akik 5 £-os elsőbbségi beszállást vásároltak, a többi utas egyik csomagja így újabban a csomagtérbe kerül idő és helyspórolás céljából.

Ez azt jelenti, hogy még több csomag kerül a járatok csomagterébe, ráadásul egyre több ezek közül ingyen.

Egy videóban Neil Sorahan, a Ryanair pénzügyi vezérigazgatója nemrégiben még azt állította, hogy az új poggyász szabályzatot jól fogadták az utasok is és az ötlet hatékonyabbá és gyorsabbá tette a beszállási folyamatot.

O’Leary hozzátette azt is, hogy: “Habár azt el kell ismerni, hogy a sok pakolászás problémát is okoz, különösen a csúcsidőszakokban: munkaszüneti napokon, vagy a nyári csúcsidőszakban.”

“Sok olyan járatunk van, ahol a csomagtérbe kell helyezni közel 100 – 120 kézipoggyászt, és ha ez így folytatódik, netán tovább emelkedik, akkor ez olyasmi, ami miatt újra kell gondolnunk ezt az egészet.”

Aztán azt mondta, hogy a légiutas-kísérő személyzet és az ügyfelek visszajelzése jó volt a változtatásokkal kapcsolatosan. A hét elején az is napvilágot látott, hogy a cég napi 5 millió fontot kaszál kizárólag az utasok standard jegyáraikon felül fizetett extra díjakból.

A Ryanair légitársaság szerint a vállalat eddig összesen 1,75 milliárd fontot szerzett az extrákból, beleértve a poggyászdíjakat, a fenntartott helyeket és az autókölcsönzést. A cég úgy döntött, hogy négy napról 48 órára csökkenti az ingyenes check-in időtartamot. Az új szabályok június 13-tól lépnek majd hatályba.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás