Újabb nagy hóesés Londonban és Anglia több pontján az év leghidegebb éjszakája után 1

Reggel óta szakad a hó a brit fővárosban és a szigetország számos más pontján az ország déli felén is, ahol ez ritkaság számba megy. London a legutóbbi ilyen alkalommal szinte teljesen megbénult majdnem két teljes napra.

Újabb nagy hóesés Londonban és Anglia több pontján az év leghidegebb éjszakája után 3

Dermesztő hideg van az utcákon sokfelé, annak ellenére, hogy nappalra nulla fok környékéig emelkedett a hőmérséklet a legtöbb helyen.

A brit meteorológia intézet Vasárnapra havazást mondott a délelőtti és a kora délutáni órákra, ami Anglia nagy részére (a fővárost is beleértve) kiterjedt.

Újabb nagy hóesés Londonban és Anglia több pontján az év leghidegebb éjszakája után 4

A hideg és a hó a nyugati partok felől érte el az országot és a keleti partok felé haladva, keresztben halad át az ország közepe felett.

Nagyobb hóesés, ami a fővárost illeti, főleg az északi felén megfigyelhető, ahol a házak tetejét több centi hó fedi, azonban vannak a városnak olyan részei, főleg a déli felén, amik kimaradtak a “jóból”. Mindez az év eddigi legdermesztőbb éjszakája után. Az éjjel ugyanis kemény mínuszok voltak a szigetországban, szinte mindenhol, és a leghidegebb hőmérsékletet, ami majdnem -14C volt, egy az ország északi felén, egy skót kisvárosban mérték.

Az utak országszerte sok helyen csúsznak a fagy miatt, amin a ráeső hóréteg nem segít sokat… Azonban a délutáni órákra valamelyest enyhül az idő mind Londonban, mind az északabbra fekvő területeken olvadni kezd a hó, és az utakon sem csak lépésben lehet majd már haladni.

Újabb nagy hóesés Londonban és Anglia több pontján az év leghidegebb éjszakája után 5

Sajnos a brit főváros igen érzékeny a hóra, az utak ilyenkor bedugulnak, a tömegközlekedés (még a metrókat is belevéve) igen nagy késésekkel üzemel. Éppen ezért erre érdemes készülni mindenkinek, aki ma utazni fog a délutáni órákban… Lélekben is!

Utoljára olyan hideg, mint az elmúlt éjjel, 2016 februárjában volt, amikor is a leghidegebb hőmérséklet, amit mértek, -14.1C volt.   Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás     Forrás

Megosztás