Újabb hiba a fertőzöttek száma körül, amin fél Nagy-Britannia kiakadt 1

Informatikai hiba miatt 16 ezer koronavírusos eset nem került a rendszerbe Nagy-Britanniában. Szeptember 25 és október 2 között egy technikai hibának köszönhetően tizenhatezer koronavírus esetet nem regisztráltak megfelelően az Egyesült Királyságban. Mindez késleltette a fertőzöttek kapcsolatainak nyomon követését.

Újabb hiba a fertőzöttek száma körül, amin fél Nagy-Britannia kiakadt 2

Az egy hét alatt egészen pontosan 15 841 eset maradt ki az Egyesült Királyság hivatalos napi esetszámainak közléséből. Közegészségügyi szakemberek azóta tájékoztatták mindazokat, akiknek ezalatt az idő alatt pozitív lett a koronavírus tesztje, ám azok, akik kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel továbbra is boldog tudatlanságban élnek, őket ugyanis nem informálták.

Mindez persze azt jelenti, hogy a korábban közölt napi esetszámok merőben eltértek a valóságtól. Közegészségügyi tisztviselők a BBC-nél elmondták, hogy a be nem jelentett esetek jelentős része Anglia északnyugati részén él, például Liverpool és Manchester környékén. Ezekben a városokban már most is az egyik legmagasabb a fertőzési arány, az országos átlag körülbelül tízszerese.

Eközben a kormány oltóanyaggal foglalkozó munkacsoportjának vezetője, Kate Bingham a Financial Timesnak elmondta, hogy az Egyesült Királyság lakosságának kevesebb mint a fele oltható majd be a tervezett vakcinával a koronavírus ellen. “18 éven aluliak nem fognak oltást kapni” – mondta.

“Ez csak felnőtteknek szóló vakcina elsősorban 50 év felettiek számára, az egészségügyi dolgozókra, az otthoni gondozókra összpontosítva, valamint azokra, akik valamilyen szempontból veszélyeztettek közé tartoznak.”

Johnson figyelmeztetett, hogy “rögös lehet az út karácsonyig és még azon is túl” , már ami a koronavírus járványt illeti.   Forrás    bszemese

Megosztás