Újabb £5-osok kerültek forgalomba, amik £50,000-ot is érhetnek, és bármelyikünk zsebében ott lapulhatnak 1

Egy harmadik speciális £5-os bankjegy is forgalomba került Nagy-Britannia területén, ami a becslések szerint akár 50 000 fontot is érhet. Ezzel a bankjeggyel Wales területén fizetett a készítője, és Harry Kane mini portréja van elrejtve rajta.

Újabb £5-osok kerültek forgalomba, amik £50,000-ot is érhetnek, és bármelyikünk zsebében ott lapulhatnak 3

Az £5-os bankjeggyel Merthyr Tydfil területén fizetett Graham Short, aki a spéci gravírozást véghez vitte. Ez a hely egyben az ő szülőhelye is, és azt nyilatkozta, hogy reméli, a pénz megtalálójának megváltoztathatja vele az életét.

Mr. Short korábban már kiadott egy másik szériát is az egyedi 5 fontosokból, amiken Jane Austen portréja volt elrejtve. Azokat 2017-ben szórta szét a szigetország különböző pontjain. Most elmondása szerint hat új különleges bankjegyet készített az angol focicsapat kapitányának arcképével megspékelve.

Újabb £5-osok kerültek forgalomba, amik £50,000-ot is érhetnek, és bármelyikünk zsebében ott lapulhatnak 4

A birminghami származású híres „mikrogravírozó” azután döntötte el, hogy Harry Kanet választja a következő szériához, hogy a világbajnokságon ő kapta az aranycipőt, miután ő lett a vb gólkirálya.

Újabb £5-osok kerültek forgalomba, amik £50,000-ot is érhetnek, és bármelyikünk zsebében ott lapulhatnak 5

„Összesen hat darabot készítettem, ahány gólt lőtt Harry a vbn. Egyet neki személyesen, egyet az FA kap négyet pedig elköltök az ország négy különböző pontján, ahogy tettem azt az előző alkalommal is.” – magyarázta Mr. Short.

Az első bankjegyet MEridenben költötte el, ami Coventry-től nem messze található, Anglia közepén.

„Most nemrég voltam Edingurgh városában és az Elephant House-ban elköltöttem egy másikat, a kávézóban, ahol JK Rowling fiatal anyaként először kezdett bele a Harry Potter megírásába. Számomra ez a hely emiatt különleges jelentőséggel bír.” – mesélte tovább Mr. Short.

Újabb £5-osok kerültek forgalomba, amik £50,000-ot is érhetnek, és bármelyikünk zsebében ott lapulhatnak 6

A Wales területén elköltött bankjegyen ott adott túl, ahol édesapja is született, ami egy igen szegény környék, és reméli, hogy a megtalálójának ezáltal megváltozik az élete.

A negyedik bankjegy még nem indult útjára, de minden bizonnyal Észak-Írországban fog vele fizetni Mr. Graham Short. Korábban egy gombostű fejére gravírozta a királynő portréját, ami több, mint 100 000 fontért kelt el, így az 5 fontosok is várhatóan igen nagy értékűek lesznek, vagyis érdemes belekukkantani a pénztárcánkba… mert sosem lehet tudni!    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás

Megosztás