Új mobil app a Ryanairnél, ami a kamerád segítségével megmondja, hogy kell-e fizetned a kézipoggyász után 1

A Ryanair nemrégiben bemutatott egy új mobil applikációs eszközt, aminek a segítségével elvileg pillanatok alatt kiderül, hogy kell-e majd érte fizetned a beszállásnál vagy sem. A fapados légitársaság új mobil alkalmazása a kamerád segítségével megállapítja a csomag méretét és egyben meg is mondja, hogy kell-e majd fizetned a csomagért külön, vagy sem.

A Ryanair új applikációjának segítségével a cég elmondása szerint sokkal könnyebb lesz majd az utasoknak kideríteni, hogy mekkora csomag után mennyit kell, vagy nem kell fizetni. A Ryanaires appba beépített új funkció szkenneli a csomagot, amit fel tervezünk vinni a gépre magunkkal és megmondja, hogy elég kicsi-e ahhoz, hogy beférjen az ülés alá, vagy fizetnünk kell érte.

Új mobil app a Ryanairnél, ami a kamerád segítségével megmondja, hogy kell-e fizetned a kézipoggyász után 3

A légitársaság nem olyan régen, a 2018-as év folyamán változtatta meg a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát, amivel gyakorlatilag lecsökkentették a csomagok méretét, amit még ingyen felvihetünk magunkkal a gépre. A Ryanair weboldala szerint: „Minden utas jogosult arra, hogy egy kis méretű táskát vigyen fel a fedélzetre amelynek az előttünk levő ülés alá kell beférnie (40 cm x 20 cm x 25 cm). Ilyen például egy kézitáska, laptop táska és kis hátizsák.”

Az új eszköz a mobilapp főoldaláról érhető el. Először egy lapos felületre kell helyezni a csomagot, amit meg szeretnénk mérni vele. Ezt követően a kamerát lassan körbe kell mozgatnunk a táska körül, úgy, hogy felvegye az elejét a tetejét és az oldalát is. Miután az alkalmazás kész a szkenneléssel, nemes egyszrűséggel megmondja nekünk, hogy a csomag mérete alapján kell-e majd érte fizetnünk vagy sem.

Persze az applikációhoz tartozó leírásban az is szerepel, hogy az eszköz egyelőre még nem mond 100%-os valószínűséggel helyes választ, vagyis tévedhet, és a légitársaság az eszköz hibájáért nem vállalja a felelősséget, vagyis ha az app nem jól számol, és a reptéren kiderül, hogy mégis fizetnünk kell, akkor nem hivatkozhatunk arra, hogy az app mást mondott.

Új mobil app a Ryanairnél, ami a kamerád segítségével megmondja, hogy kell-e fizetned a kézipoggyász után 4

Egyébként, mióta a Ryanair változtatott a poggyász szabályzatán, a gépre ingyen felvihető csomag űrtartalma hatalmasat csökkent, durván 58 literről mindössze 20-ra. Amennyiben ennél több csomagot akarunk a fedélzetre vinni magunkkal, úgy vagy elsőbbségi beszállást kell vásárolnunk, vagy külön fizetnünk kell a csomagért.

A konkurens fapados easyJetnél februárban vezettek be egy hasonló mobil alkalmazást, amivel az utasok szintén képesek lemérni a csomagjaik méretét.      Forrás

Megosztás