Tanulságos angliai magyar sztori: vezetőből mosogató, majd sikeres vállalkozó 1

Alázat! Szlanka Zsoltnak és családjának ez volt a jelszava, amikor 13 évvel ezelőtt eldöntötték: uccu neki! Irány Anglia! Egyszerűen alázatosan álltak a dolgok elé. Szerintük máshogy nem is lehetett volna, hiszen tulajdonképpen mindent teljesen a nulláról kellett elkezdeniük.

Tanulságos angliai magyar sztori: vezetőből mosogató, majd sikeres vállalkozó 3

Míg a hazájában több száz embert irányított vezető pozíciójában, addig Angliában beállt mosogatni Zsolt. Nem volt egyszerű számára az egzisztenciális mélyrepülés, de belátta: sajnos ezt muszáj végig csinálni ahhoz, hogy később majd jobb legyen.

“36 éves létemre 17 éves diákok dirigáltak nekem, sokszor eltört a mécses a zuhany alatt. Csupán egyetlen dologban bíztam, mégpedig magamban. Tudtam, hogy adottak a lehetőségek, csak tenni kell értük” – emlékezett vissza első tapasztalataira Zsolt az IrányKülföld youtube csatornájának.

Azt mondja, az első lépés ilyenkor az, hogy megtanuljon az ember az adott ország nyelvén kommunikálni. Csak ezután van lehetőség komolyabb helyeken elhelyezkedni.

“A történet ott kezdődött, hogy az akkori párom, aki ma már a feleségem konduktorként dolgozott a Pető Intézetben. Kapott egy állásajánlatot Birminghamban. Nekem semmilyen elképzelésem nem volt arról, hogy mit fogok csinálni, ráadásul németes voltam. Igaz, hogy volt egy középfokú angol nyelvvizsgám, de nem használtam a nyelvet. Úgy gondoltam, ez jó lehetőség lesz arra, hogy fejlesszem a nyelvtudásomat. Először a birminghami repülőtéren helyezkedtem el mosogató fiúként” – mesélt most már mosolyogva a kezdetekről Zsolt.

Ha kíváncsi vagy rá, végül hogy lett sikeres üzletember Angliában is, akkor nézd meg az IrányKülföld youtube csatorna vele készült interjúját!

Ha Te is úgy érzed külföldre költözés előtt segített volna, ha mások tapasztalatait meg tudod hallgatni a kiválasztott országról és lenne kedved saját személyes tapasztalataid megosztani másokkal egy beszélgetés keretében, akkor írj a diener.szilvia@aevo.hu email címre.

Megosztás