Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 1
Mandatory Credit: Photo by Huw Evans/REX/Shutterstock (7582044p) A man carrying a women on the streets of Cardiff, South Wales on Mad Friday. Mad Friday, Cardiff, Wales, UK – 16 Dec 2016

Az utolsó munkával töltött pénteken a karácsonyi szünet előtt előtt – „őrült péntek” – a britek hagyományosan este belevágnak az éjszakába, hogy ezt jól megünnepeljék. Az ország minden táján felöltik legcsinosabb partiruhájuk és az ünnepi kiegészítőket, és belevetik magukat a buliba. Ahogy az alábbi képek is mutatják, a britek minden alkalmat megragadnak a tivornyázásra, és ez alól a karácsony sem kivétel.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 3

A Mad Friday, vagyis őrült péntek idén azért esett december 15-re, mert 22-én már sokaknak elkezdődik a szünet, és rengetegen elutaznak ilyenkor (és persze azért is mert sokan türelmetlenek és szomjasak).

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 4

A jelek szerint mindenki ügyelt arra, hogy a jókedv (és a véralkohol szint) egész este minél magasabb legyen, és az is biztos, hogy másnap reggel jónéhányan keltek borzasztó fejfájással és megbánással.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 5 Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 6

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 7

Úgy tűnik, pénteken fél London kimozdult, és bekapcsolta az „ünneplő üzemmódot”. És ezek alapján a csodás képek alapján az is biztos, hogy Leeds és London polgárait nem gátolta meg a hideg sem abban, hogy jól érezze magát.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 8

Van, ahol egy csapat Mikulás indult neki az éjszakának, máshol az emberek a legjobb ruhájukat húzták fel, és igazi csilivili szettekben ünnepelték a karácsonyi szezont. Két fiatal úriember még a pólót is feleslegesnek tartotta ezen a hűvös péntek éjszakán.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 9

A képek tanúsága szerint volt olyan hölgy is, aki megunta a taxira várakozást, és egy férfi hátára pattanva szeretett volna eljutni hazáig. Rafinált, nagyon rafinált.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 10 Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 11

Azonban az úgy tűnik mindenkiben közös volt, hogy nem érezték szükségét a meleg ruháknak a csípős decemberi szélben – fontosabb volt az, hogy mindenki lássa a különleges ünnepi outfitjeiket.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 12

Sokan egymást támogatva jutottak A-ból B-be, néhányan úgy érezték, hogy muszáj kicsit megpihenni az útpadkáknál, néhányan pedig egy nagy hamburgert hívtak segítségül a józanodáshoz.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 13 Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 14

Ahogy mindig, a rendőrség is fokozott számban jelen volt, hogy megelőzzék az esetleges balhékat, és a mentők és kórházak is fel voltak készülve mindenre – az év egyik legforgalmasabb éjszakáján 43%-kal több hívás szokott hozzájuk befutni.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 15

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 16

Tavaly ilyenkor egy éjszaka alatt 300 alkohollal kapcsolatos baleset történt, míg egy átlagos pénteken ez a szám 190 körül van.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 17 Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 18

„Minden munkatársunk, aki olyan embert lát el, aki túl sokat ivott, olyan munkatárs lesz, aki nem tud ellátni ugyanakkor valakit, akinek valós betegsége vagy sebesülése van. Ilyenkor akár óránként 40 alkohollal kapcsolatos bejelentést is kapunk” – mondta Kevin Bate, az operátorközpont vezetője.

Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 19 Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 20 Takonyrészegre vágta magát az összes fiatal Angliában: képek az év legpiázósabb napjáról 21

Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás     Forrás

Megosztás