Szándékosan tömegbe gázolt egy autó Nagy-Britanniában, amit le is videóztak 1

Három nőt és egy férfit kellett kórházba szállítani, miután egy autó, ami a tömegbe gázolt, letarolta őket egy szórakozóhely mellett Wales déli részén.

Szándékosan tömegbe gázolt egy autó Nagy-Britanniában, amit le is videóztak 3

A balesetben, illetve pontosabban szólva a minden bizonnyal szándékos gázolásban két nő is nagyon súlyosan sérült, az elmondások alapján mindkét hölgy a hátralevő életét megváltoztató sérüléseket szenvedett. Az incidenst Newport városában történt vasárnap a kora reggeli órákban.

A mentőket a szemtanúk riasztották, reggel 5:30 körül a Cambrian Road-ra, és a telefonban jelezték, hogy egy incidenst szeretnének bejelenteni, amelynek során egy autó ütött el gyalogosokat.

A rendőrségi jelentésből kiderült, hogy az elkövető egy kék Ford C-Max típusú autóval gázolta el a három nőt és a férfit. A tettest azóta a rendőrség sikeresen elfogta, és letartóztatta. Az illető egy mindössze 18 esztendős fiatal fekete férfi.

A másik két, kevésbé súlyos sérüléseket szenvedő illetőt szintén kórházban ápolják. A Ford sofőrje a tettét követően, nemsokkal arrébb, kiszállt a kocsiból és elfutott a helyszínről.

A szörnyű esetről még videofelvétel is készült, amin látszik ahogy az autó sofőrje egyik pillanatról a másikra álló helyzetből hirtelen gázt ad, és beleszáll a gyalogosokba, majd visszatolat és újra behajt az utcán ácsorgók tömegébe.

Az eset a The Courtyard nevű szórakozóhely mellett történt és a felvételen még hallani is lehet, ahogy mindenki sikoltozni kezd az események láttán.

A felvételeken a földön fekvő emberek is látszanak, miközben a tettes nagy sebességgel elmenekül a helyszínről. Az emberek ekkor is épphogy csak el tudtak ugrani a jármű útjából.

Szándékosan tömegbe gázolt egy autó Nagy-Britanniában, amit le is videóztak 4

A kocsit nem sokkal később megtalálták a Magor Street-en, teljesen kiégve. A nyomozás az ügyben már folyik, a helyszínelés idejére pedig a rendőrök több útszakaszt is lezártak a környéken. A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a feltételezett tettest elfogták, és hogy az esetre nem tekintenek terrorcselekményként.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás