Végre a londoniak is nézhetik a hóesést az ablakon keresztül, miután a brit fővárosban is leesett az első nagyobb hó. London mellett az ország több másik területén is időjárási figyelmeztetés van érvényben.

A hét elején már esett hó Manchesterben, Northumberlandben és Yorkshire-ben, de nem ért el olyan messze délre, hogy a fővárost is fehérbe öltöztesse.

Angliában mindig eseményszámba megy, amikor havazik, Londonban meg pláne, mivel délebbre fekszik. A közlekedés ilyenkor mindig teljesen kaotikussá válik, sokszor még a metrók se járnak rendesen.

Az időjárási előrejelzések szerint a január hónap utolsó hetének első fele igencsak telies lesz. A hőmérséklet is fagypont környékén marad a következő 1-2 napban.

A Met Office korábban közölte, hogy ma reggel kora órákban havazás várható Délnyugat-Angliában és Walesben is, majd a nap folyamán Kelet-Közép-Anglia és Délkelet-Anglia felé terjed majd tovább.

Vasárnap, hétfőn és kedden is fagyni fog az éjjel az ország nagy részén.

Mr. MArtin Bowles, a Met Office meteorológusa azt is elmondta, hogy a hideg, vagyos idő nagyjából szerdáig tart majd, utána viszont a hónap utolsó néhány napjában enyhébb lesz a hőmérséklet.    Forrás

Megosztás