Sokakat felháborított, hogy hogy kitoltak egy angliai magyar anyukával a konzulátuson 1

Egy angliai magyar anyuka úgy döntött leírja, mennyire kitoltak vele és családjával a magyar konzulátuson ahelyett, hogy csak feleslegesen idegeskedjen rajta még tovább, valamint saját elmondása szerint így hátha megóv másokat is a hasonló csalódástól.

angliai magyar konzulátus

“Szeretném, ha minél több emberhez eljutna ? ! Nem tudom hír-e, de engem veszedelmesen felháborított a tény, hogy mennyire nem lehet számítani segítségre a Magyar konzulátustól az Angliában elő magyaroknak.

Kiskorú gyermekemnek csináltattunk volna útlevelet, akinek az apukája Magyarországon van és ide látogatása alatt megírtuk a hozzájáruló nyilatkozatot, hogy egyedül eljárhassak az ügyben. Három hónapos várakozási idő után elmentünk az időpontra, ahol belekötöttek, hogy fekete tintával lett kitöltve a nyilatkozat, ami ugyebár Angliában a hivatalos, de azt mondtak, hogy “ez a magyar konzulátus és Magyarországon kék az elfogadott” ezek után befizettem a £38+£2-ot az útlevélre, majd kaptam egy e-mailt egy hét múlva hogy küldjem az eredetit mert az fénymásolt.

Miután a gyerekek apja újra meglátogatott elküldtünk postán még egyet kék tintával kitöltve, aztán a hétvégén hazament az apuka és felhívták a következő héten, hogy ő írta e alá a papírt, mire ő megerősítette, hogy igen ő volt. Erre kaptam egy e-mailt ismét amiben benne maradt a konzul “úr” nem túl hivatalos hangú levele is, és azt állítottak hogy kétszer is hamisítottam és megpróbáltam félrevezetni a hatóságot, ezért elutasítják a kérelmem.

Sokakat felháborított, hogy hogy kitoltak egy angliai magyar anyukával a konzulátuson 3

Úgy tudtam a kérelem arra való, hogy lássák mindkét szülő beleegyezik az okirat csináltatásába, nem pedig arra, hogy “szopassák” a magyar népet külföldön is, ha már az otthoni szoptatás elől ide menekültünk. De ezek szerint nekik nem ér semmit a tény hogy az apuka beleegyezik a lényeg, hogy szemétkedjenek az emberrel és leránthassák pénzekkel amit persze nem adnak vissza.

Remélem megosztják a történetem a neveink megváltoztatásával, csak hogy mások legyenek sokkal óvatosabbak ilyen helyzetben, engem mélységesen felháborít az eset és várhatunk meg öt hónapot a következő időpontra csak most személyi igazolvány csináltatásra mert ha lejár útlevelet nem csináltatnak.” -egy csalódott magyar anyuka.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra

Megosztás