Saját és anyukája életét mentette meg egy 8 éves kisfiú, amikor édesanyja elájult vezetés közben Angliában 1

Egy alig nyolc éves kisfiú csodával határos módon megmentette a saját és az anyukája életét, amikor az vezetés közben, több, mint 100 km/h sebességnél egyszer csak elájult.

Saját és anyukája életét mentette meg egy 8 éves kisfiú, amikor édesanyja elájult vezetés közben Angliában 3

A 27 éves Lauren Smith épp egy forgalmas kétsávos úton vezetett, amikor hirtelen összeesett, elvesztette az eszméletét és beesett a két ülés közé.

A fia, Ben Hedger mindkettejük óriási szerencséjére elég ügyes és gyors volt ahhoz, hogy elkapja a kormányt és a Ford Ka típusú autót két sávon átkormányozza, majd ki egyenesen a nyílt füves területre.

Saját és anyukája életét mentette meg egy 8 éves kisfiú, amikor édesanyja elájult vezetés közben Angliában 4

„Az, hogy Bennek ilyen gyorsan vágott az esze, mind a kettőnk életét megmentette. Soha azelőtt egyszer sem volt ilyen rohamom, így az, hogy a szituációt ilyen ügyesen és bátran lereagálta, az óriási tett a részéről. Borzasztó belegondolni, hogy mi lett volna, ha egyedül ülök a kocsiban. A fiam egy hős.” – mesélte büszkén fiáról a fiatal tanársegédként dolgozó Lauren.

Ben alig pár hónapja volt csak elég nagy ahhoz, hogy a kocsiban előre ülhessen. Az anya és fia épp Essex területén haladtak a kocsival az A120-ason, amikor a baj megtörtént.

Saját és anyukája életét mentette meg egy 8 éves kisfiú, amikor édesanyja elájult vezetés közben Angliában 5

„Vagy egy percen keresztül egyre koordinálatlanabbul vezettem a járművet, és egyre zavartabb lettem. Aztán hirtelen egyszer csak teljesen elvesztettem az eszméletem, lefejeltem a kormányt és annyi volt.” – mesélte Lauren, hogy mi is történt pontosan. Ben ezután fogta meg a kormányt, és irányította az autót az út szélére, és mindeközben még az elakadásjelzőt is bekapcsolta.

Épp anyja telefonján próbált segítséget hívni, amikor egy másik autó megállt, és a sofőrje kiszállt segíteni. Laurent azonnal kórházba szállították, ahol később kiderült, hogy a rosszullétét és az ájulást egy vírus okozta.

„Fogalmam sincs, hogy honnan tudta, hogy mit kell tennie. Én ennyi idősen biztosan nem lettem volna képes ilyesmire. A mentősöknek totál leesett az álla, hogy a fiam mit csinált.”

„Nagyon nagy dicséretet érdemel a bátorságáért. A tette nélkül akár tragédia is történhetett volna. Mindenki nagyon büszke rá az iskolában, és borzasztóan örülünk, hogy mind a ketten épek és egészségesek. Igazán lenyűgöző, amikor egy ilyen fiatal gyerek ilyen bátor, érett, és gyors gondolkodású, ráadásul egy vészhelyzet kellős közepén.” – nyilatkozta az eset kapcsán az iskola igazgatója, ahol Ben tanul, az anyukája pedig alkalmazottként dolgozik.        Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás