Levideóztak egy trópusi kígyót, amint egy galambot eszik London egyik forgalmas utcáján. A kígyót Szombat délelőtt fedezték fel az arra járó járókelők, Leytonstone területén, a High Roadon.

Dave Fawbert vette észre az állatot, ami egy boa volt, ami az óriáskígyók családjába tartozik, és emellett minden valószínűség szerint egyben egy gazdájától megszökött háziállat is.

A szemtanúk elbeszélései alapján az állat nem maga vadászta le a galambot, amit a képeken éppen olyan lelkesen próbál elfogyasztani, hanem valaki talált egy halott galambot, amit felvett és odaadott neki.

Mr. Fawbert azt mondta a kígyó nem lacafacázott, hamar nekiesett a madár tetemének, és ahogyan az a képeken is látszik, teljesen köré csavarta magát és a galamb fejét már be is kapta, amikor a videó és a képek készültek.

A boák egyébként egyedei változatos megjelenésűek, az alfajok között nagyok a különbségek. Közepes termetű kígyó, felnőtt egyedei átlagosan 0,9-4 méteresek. A fákon és a talajfelszínen egyaránt ügyesen mozog, kiválóan úszik, de csak ritkán megy be a vízbe. Fák üregében, sziklák hasadékában, gyökerek között búvik meg, ahol több egyed is tartózkodik egyidejűleg, négyes-ötös csoportokat alkotva. Napközben csak alkalmanként jön elő napfürdőzni. A kifejlett példányok este aktívak. Kisebb és közepes nagyságú emlősökkel, madarakkal, gyíkokkal, sőt, kisebb kajmánokkal is táplálkoznak, zsákmányszerzés céljából a fákra is felkúsznak.

Az internetes közösségi oldalakon nagyon gyorsan terjednek a képek a jelenetről, ami valahol érthető is, hisz nem egy mindennapos látvány, főleg nem a brit főváros betondzsungelének kellős közepén.

„Mindig is szerettem volna egy ilyen jelenetet élőben megtekinteni, de azt hittem majd valami safarin fogok ilyet látni a világ másik végén. Nos erre egészen idáig nem került sor, erre tessék! Úgy tűnik mázlim volt.” – mesélte az egyik szemtanú.

Többen is felsikítottak az után sétálgató emberek közül, főleg azok, akik későn vették észre az állatot. Ez azonban nem tartott sokáig, ugyanis hamar igen nagy embertömeg gyűlt a lakmározó óriáskígyó köré.

„Nagyon király volt. Soha nem láttam még ilyet. Nem féltem mert a kígyó szinte tudomást sem vett a köré gyűlt tömegről, annyira koncentrált a reggelijére. Meg egyébként is teljesen rá volt tekeredve. Aztán jött ez a srác, csak úgy simán megfogta a farkánál fogva, és belerakta egy kartondobozba.” – mesélte egy másik járókelő, aki videót s csinált a jelenetről.

Az RSCPA szerencsére azóta már sikeresen befogta az állatot és egy a hüllők számára létesített centrumba szállították. Jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy van-e az állatnak gazdája, ha igen, akkor ki az, és egyáltalán hogy került egy ilyen hüllő a nyílt utcára.    Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás    Forrás