Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 1

Donald Trump, az amerikai elnök Londonba érkezett, többek közt a brit miniszterelnökkel való találkozás céljából. Ennek “örömére” tüntetők hatalmas tömege lepte el a belvárost, hogy nemtetszésüket fejezzék ki az esemény kapcsán.

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 3

Emberek tízezrei, egyes becslések szerint közel 100 000 tüntető is részt vett a demonstráción. A pénteki tüntetésen az amerikai elnököt nem kedvelők egész hada gyűlt össze, akik szerint Trump az eddigi legmegosztóbb az elnökök sorában az USA történelemében.

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 4

“Nem találok olyan szavakat, amik tűrnék a nyomdafestéket. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy egy komplett idióta. Nem érti hogy működik a világ és nem érti, hogy gondolkodnak az emberek.” – nyilatkozta a The Independent-nek a 45 éves Paul Robert, amikor megkérdezték, hogy miért jött ki a tüntetésre.

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 5

“Emellett agresszív és önimádó is. Szerintem jobb lenne a világ, ha az üzleti világban maradna, a politikába meg nem szólna bele. Szeret idegeskedni, és már eleve ideges embereket tovább hergelni. Ja, és mindent megragad, ami az emberek figyelmét rá irányítja.”

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 6

Nos figyelemből jutott Trumpnak nem is kevés, ugyanis a szervezők becslései szerint a Together Agains Trump nevet viselő demonstrációra kora délutánra már vagy 100 000 ember csatlakozott. Míg Trump az egyik beszédében azt mondta, hogy az USA és Nagy-Britannia kapcsolata különleges és kivételes, addig kicsit odébb a tüntetők hada azt harsogta, hogy “Donald Trumpot nem látjuk itt szívesen”.

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 7

Még a 29C-os meleg sem vette el az emberek kedvét a belvárosi akciótól, akik duracell nyuszik módjára kántálták, hogy : “Say it loud, say it clear, Donald Trump’s not welcome here.” (vagyis mondd tisztán és érthetően, hogy Donald Trump-ot itt nem látjuk szívesen)

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 8

Nem csak Londonban tüntettek egyébként sokan, hanem ezzel párhuzamosan tömegek gyűltek össze Anglia, Skócia és Észak-Írország sok más nagyobb városában is.

Óriási tüntetés és karneváli hangulat Londonban az amerikai elnök érkezésének "tiszteletére" 9

A szinte már karneváli hangulatról rengeteg fotó is készült. Rengeteg vicces és találó transzparenst lóbáltak a tüntetők a tömegben.

“Heteket igényelt az emberek mozgósítása. Le vagyok nyűgözve és izgatott vagyok, hogy ilyen sokféle embert látok. És emellett rengeteg első tüntető is van. Igazi karneváli hangulat lett.” – nyilatkozta az egyik szervező.    Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás 

Megosztás