Óránként £50-ot fizető takaritói állásra keresnek embereket, egyetlen „apró” feltétellel 1

Nemrégiben egy nem akármilyen állást ajánló hirdetés került fel egy sokak által használt álláskereső portálra, amit ráadásul közvetetten a brit kormány üzemeltet.

Óránként £50-ot fizető takaritói állásra keresnek embereket, egyetlen „apró” feltétellel 3

A Fantasy Cleans nevet viselő hirdetést felrakó cég olyan takarítókat keres, akik „nem a megszokott módon végeznék a munkájukat”. Konkrétan akár 50 fontos órabérért az lenne a feladatuk, hogy fehérneműben, vagy adott esetben anyaszült meztelenül végezzék a munkájukat a kijelölt helyeken.

A hirdetés szövegének egy része nagyjábol ez volt: „A Fantasy Cleans olyan magabiztos, vidám, jókedvű, barátságos férfiakat és nőket keres, akik tudnának egyéni vállalkozóként dolgozni. 21 évet betöltött személyeket keresünk kortól, alaktól, mérettől, és nemzetiségtől függetlenül.”

Az Universal Jobmatch nevű weboldal, ahova ezek a hirdetések felkerültek, egy a kormány által közvetetten futtatott automatizált rendszer, ami összepárosítja a munkákat a munkakeresőkkel, a képzettségeik és a szakmai hátterük alapján.

Óránként £50-ot fizető takaritói állásra keresnek embereket, egyetlen „apró” feltétellel 4

Időközben az említett weboldalról a hirdetést már levették, mivel megszegte a webes álláskereső portál szabályzatát.

Az álláshirdetés szövegében az is le volt írva, hogy a munkához nem kell magaddal hoznod mást, csak gumikesztyűt, és egy nagy mosolyt, és hogy ez által te egy „nem hétköznapi takarítóvá válhatsz”. Valamint állításuk szerint és ez a hirdetésben is ki van emelve, semmiféle szexuális jellegű szolgáltatást nem kell nyújtani, kizárólag takarítani kell.

Óránként £50-ot fizető takaritói állásra keresnek embereket, egyetlen „apró” feltétellel 5

Sokan kattintottak a hirdetésre, volt, aki azt nyilatkozta, hogy a címből nem derült ki egyértelműen ,hogy miről is van szó valójában.

Az egyik parlamenti képviselő ezt mondta, amikor értesült a hirdetésről: „Ez nem más mint a prostitúció hétköznapi köntösbe bújtatva, és egyben a sérülékeny, védtelen emberek gusztustalan kihasználása. Felháborítónak találom az ilyesmit!”      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás