Négy embert késeltek halálra Szilveszter éjszaka London utcáin 1

Négy embert is megkéseltek szilveszter napján Londonban, egymással nem összefüggő esetek voltak. Mind a négyen belehaltak sérüléseikbe, egy ötödik áldozat életéért pedig még küzdenek a kórházban.

Négy embert késeltek halálra Szilveszter éjszaka London utcáin 3

A rendőrség most tehát egy 17 éves, egy 18 éves és két 20 éves fiú halála után nyomoz, míg a városban milliók ünnepelnek. A nyomozók „szívszorítónak” nevezték a gyilkosságokat, és kifejezték aggodalmukat a késes támadások számának drasztikus emelkedése miatt.

Az első áldozatot, egy 18 éves fiatalt délelőtt fél 12-kor szúrták le a Larmans Roadon, Enfieldben – nem sokkal a kórházba kerülése után belehalt sérüléseibe. Később, este fél 8-kor egy 20 éves férfit támadtak meg, és késeltek halálra a kelet-londoni Memorial Avenue-n. Három órával ezután pedig a 17 éves fiú következett a dél-londoni Tulse Hill vasútállomás mellett. Végül pedig már éjfél után, fél 3-kor egy 20 éves férfire és egy társára támadtak rá a Bartholomew Court közelében. Ő azonnal belehalt sérüléseibe, a vele lévő férfi életéért még küzdenek a kórházban.

A Scotland Yard azt nyilatkozta, hogy a nyomozás eddigi állapota alapján nincs kapcsolat a támadások között. Neil Jerome parancsnok elmondta azt is, hogy szilveszter éjjelén rendőrök ezrei vigyáztak az ünneplők biztonságára. „Azonban így is voltak bandák és csapatok, akik a civilizált ünneplés helyett az erőszakot és a rendbontást választják, és ennek tragikus következményei lettek.”

„Szívszorító arra gondolni, hogy amíg mi az előttünk álló új évre készülünk, és fogadalmakat teszünk, addig négy családnak elvesztett szeretteit kell gyászolnia, akik ilyen erőszakos támadások áldozatai lettek. Biztosíthatok minden londonit arról, hogy nyomozóink fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy megtalálják a tetteseit ezeknek a szörnyű bűntényeknek.”

Eddig öt férfit vettek őrizetbe az enfieldi gyilkossággal kapcsolatban, a másik három ügyben még nem történt letartóztatás. „Ha bárkinek bármi információja van a támadásról, vagy arról általánosságban, hogy ki szokott magánál kést hordani, kérjük ne habozzon, és értesítsen minket. Ha eddig tudott valaki ilyen dologról, de hezitált a bejelentéssel kapcsolatban, ez a 4 brutális bűntény remélhetőleg meggyőzi arról, hogy cselekedni kell az elharapózó késes támadások ellen.”

Emellett Sheffieldben egy tömeges késes verekedés tört ki egy Nagy Gatsby témájú partin. Két ember súlyosan megsérült a Crystal Barban, három másik embert pedig szintén könnyebben megsebesítettek késsel. A rendőrség szóvivője azt mondta, mind az öt férfi a húszas éveiben van, de a nyomozás egyelőre kezdeti szakaszában tart, így nem mondhatnak többet.

Közben Worchestershire-ben nem sokkal éjfél előtt letartóztattak egy férfit egy nő meggyilkolása kapcsán. A nőt szintén leszúrták, a helyszínen lévő 49 éves embert még ott a helyszínen őrizetbe vették.

Az utóbbi időben Londonban jelentősen megnövekedett a késes támadások száma, és ez mindenkit egyre jobban aggaszt. A rendőrség információ szerint 2017-ben 15%-kal nőtt az ilyen jellegű bűntények száma. Szerintük ezeket főleg fiatal bűnbandák követik el, akik nem félnek a büntetéstől és a felelősségre vonástól, mert nem gondolják, hogy börtönbe kerülhetnek, vagy legfeljebb csak rövid időre.

Minden harmadik rablást 10 és 19 év közötti fiatalok követnek el, emellett a nemi erőszak áldozatainak 26%-a, valamint elkövetőinek 16%-a is ebben az életkorban van. Nagy-Britannia egész területét nézve 2017-ben 13%-kal nőtt az bűntény-bejelentések száma.      Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás

Megosztás