Nagyszabású utcai műsorral lépnek fel holnap az angliai magyarok London belvárosában 1

Március 15-én zenés-táncos utcai előadásokkal eleveníti meg az 1848-as forradalom eseményeit a Londoni Magyar Kulturális Központ.  A brit főváros legforgalmasabb pontjain előadott műsorok csúcspontján a Petőfit alakító angol színész szavalja majd el a Nemzeti dalt.

Nagyszabású utcai műsorral lépnek fel holnap az angliai magyarok London belvárosában 3

Brit közönség először élheti át testközelből az 1848-as események izgalmait, idén március 15-én ugyanis szabadtéren, korhű öltözetben, zenészekkel és táncosokkal ragadja meg a járókelők figyelmét a Londoni Magyar Kulturális Központ kreatív performansza.  A rövid előadások olyan történelmi jeleneteket idéznek majd meg, mint a 12 pont megírása a Pilvax kávéházban, vagy a Nemzeti dal felolvasása a Nemzeti Múzeum előtt.

A forradalom 170. évfordulóján előadott műsorok főszereplője Alec Bennie lesz, aki Petőfi Sándort alakítja majd. A mozgó megemlékezést a magyar zenészekből álló Folktone Banda vonósai és a Csillagszeműek Anglia Néptáncműhely gyerektáncosai kísérik majd a Marble Archtól az Oxford Circuson keresztül a British Museumig. A részletes program elérhető az intézet Facebook oldalán (www.facebook.com/hcclondon).

Útközben a csoport betér majd kávéházakba is, illetve Petőfi felolvassa a 12 pontot a Hyde Parkban található Speakers Cornernél.

Pontos program:

Nagyszabású utcai műsorral lépnek fel holnap az angliai magyarok London belvárosában 4

  • Marble Arch: 8.00 óra
  • Hyde Park, Speakers’ Corner: 8.45 óra
  • Oxford Circus: 10.00 óra
  • British Museum: 11.00 óra
  • Hungarian Cultural Centre: 11.45 óra

A flashmobot követheti az LMKK közösségi oldalain (FacebookTwitterInstagram) keresztül, illetve az eseményről videó is készül majd. A Londoni Magyar Kulturális Központ ünnepi megemlékezése március 19-én, hétfőn zárul a forradalom korát felidéző zenés irodalmi esttel.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra

Megosztás