Nagy-Britanniában a legrosszabb a koronavírus napi halálozási aránya az egész világon 1

Sajnos a szigetország egy újabb, a járvánnyal kapcsolatos rekordot tudhat a magáénak. A napi halálozási arányra vonatkozó statisztikák ugyanis Nagy-Britanniában a legrosszabbak az egész világon.

Nagy-Britanniában a legrosszabb a koronavírus napi halálozási aránya az egész világon 3

Az Oxfordi Egyetem kutatási platformja által összegyűjtött adatokból az derült ki, hogy az elmúlt hét folyamán átlagosan napi 935 haláleset volt az Egyesült Királyság területén, ami annyit jelent, hogy minden 1 millió lakosból több mint 16 ember hal meg naponta a koronavírus miatt. Az Our World in Data kutatási platform kimutatása szerint az a helyzet, hogy jelenleg egyetlen más országban sem magasabb az egy főre jutó halálozási arány.

Miután vasárnap este közzétették a legfrissebb halálozási statisztikákat, az Egyesült Királyság megelőzte Csehországot, ahol január 11-e óta világszinten a legmagasabb volt a halálozási arány 16.3 /1 millió fővel. És az ország halálozási aránya még ennél is tovább nőhet, mivel az Egyesült Királyságban a hétvégi és hétfői halálozási statisztikák általában alacsonyabbak, mivel az adatok egy része ilyenkor késve kerül feldolgozásra.

Nagy-Britanniában a legrosszabb a koronavírus napi halálozási aránya az egész világon 4

(A listán Magyarország is megtalálható, és sajnos viszonylag az “élmezőnyben” helyezkedik el, az elmúlt hét statisztikái alapján a 11. helyen.)

Az elmúlt 1 nap során további 599 koronavírusos halálesetet jelentettek az Egyesült Királyságban, így a járvány okozta halálesetek száma összesen már 89 860. Eközben további 37 535 újabb fertőzöttet is rögzítettek az elmúlt 24 óra során. Ez a vasárnapi 671 halálesethez és a 38 598 fertőzötthöz képest további csökkenést jelent.

A Public Health England (PHE) pedig megerősítette, hogy mostanra összesen 4 062 501 ember kapta meg az első adag Covid vakcinát. Emellett a kormány nemrég azt is bejelentette, hogy Londonban hamarosan megnyílnak olyan oltási központok is, amelyek éjjel nappal nyitva lesznek.

Boris Johnson hétfőn arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság még mindig “meglehetősen bizonytalan” helyzetben van, ugyanakkor a miniszterek már a korlátozások enyhítésének ütemtervét készítik elő, ami a legutóbb elhangzottak szerint március elejétől várható. A miniszterelnök ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy nem az lesz, hogy “Szezám tárulj”, és minden intézkedés megszűnik egyik pillanatról a másikra.

„Teljesen megértem, hogy mindenki nagyon szeretné már, ha minden olyan lenne mint a járvány előtt volt. Ez azonban akkor fog megtörténni, ha minden jól alakul. Az oltási program jól alakul, nem tűnik fel egy újabb covid mutáció ami miatt dobhatjuk az összes eddigi tervünket a kukába, és fontos az is, hogy mindenki továbbra is észben tartja, hogy még nem vagyunk túl a nehezén.” – magyarázta legutóbbi nyilatkozatában Mr. Johnson.       Forrás

Megosztás