A 24 órás hétvégi metró bevezetésének megünneplésére, a londoni, Charing Cross állomás használaton kívüli részét ideiglenesen mozivá fogják alakítani.

_82628534_82628529

A mozi május végén fogja megnyitni a kapuit, és négy napon keresztül folyamatosan mennek majd a vetítések az Underground Film Club nevű főszervező jóvoltából. A Charing Cross metróállomás ezen, nem használt része többek közt színtere volt a Skyfall és a Paddington című filmeknek is. A szakaszt egyébként már 1999-ben, a Jubilee Line bővítésekor bezárták.

A vetítéseken olyan klasszikusok kerülnek majd terítékre, mint a Van, aki forrón szereti, a Cinema Paradiso, a Casablanca, a Szárnyas fejvadász vagy az Egy amerikai farkasember Londonban, de lesz még sok minden más is.

Minden vetítésre nagyjából 100 jegy lesz megvásárolható, amik feltehetően, az esemény különlegessége miatt igen gyorsan fognak fogyni. A felnőtt jegy £14, a gyerek pedig £7 lesz minden vetítésre.

A TfL (a londoni „BKV”) azt mondta, hogy az éjszakai metrók, amik szeptembertől fognak üzemelni minden péntek és szombat éjjel, az emberek hazajutását átlagosan 20 perccel rövidítik majd le, és lesznek, akik egy órát fognak spórolni. Persze mindig lesz olyan, aki úgyis annyira részeg, hogy se metróval se busszal nem talál haza négy óránál rövidebb idő alatt, de őket nem számoljuk.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg KUPON kedvezményeinket: http://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-32502088