A párt együttesen több, mint hat év börtönbüntetésre ítélték, miután egymást hibáztatták a baba szörnyű bántalmazásáért.

A három hónapos baba „üvölthetett” fájdalmában, testén több szándékosan okozott sérülést találtak, mint törött kar, törött borda, törött bal combcsont és lábszárcsont. Az anya, R. Orsolya 26 és N. Tamás tagadta a vádakat és egymást hibáztatta a gyermek töréseiért. A sérüléseket csak akkor vették észre, amikor a babát orvoshoz vitték „kificamodott” bal karja miatt.

Ezt úgy jellemezték, hogy „gyötrelmesen fájdalmas az érintésre”.

Valószínűleg sosem fogjuk megtudni melyikük okozta a sérüléseket, ezért a bíróság a kilenc napos tárgyalás végén a pár mindkét tagját elítélte a sérülések okozása, vagy súlyos fizikai bántalmazás „engedélyezése” miatt.

Az ügy olyan borzasztó volt, hogy az egyik esküdt sírva fakadt amikor David Tremberg bíró kihirdette az ítéletet a pár felett. Értesülések szerint a kar sérülés spiráltörés volt – amit “csavarás” okozott, valószínűleg amikor a fiút “felrántották” -, míg a jobb bordatörést egy mellkasra gyakorolt olyan erős szorítás eredményezett, hogy a bordák érinthették a gerincet.

A két vádlott – akiket a bíróság előtt mosolyogva és nevetve láttak – közül egyik sem mutatott bűnbánatot vagy érzelmeket amikor kihirdették az ítéletet.

A bíró azt mondta: “Néhány kegyetlen ügyben az alperesek azok az egyének, akik maguk is jelentősen korlátozottak, például az extrém fiatalok, vagy kognitív hiányok vagy tanulási nehézségek miatt. Itt nem ez a helyzet.

“Mindketten értelmesek, ravaszok és tisztességtelenek vagytok, és teljesen hiányzik belőletek a bűntudat és az önmegtartóztatás.”

A pár – akik azóta szétváltak – mindkét tagja Magyarországról származik, ahol egyszer már Német Tamást 2006-ban már elítélték kiskorú bántalmazása miatt, akkor a kislány törött bordát, koponya és más sérüléseket szenvedett. A magyarországi kerületi bíróságtól felfüggesztett büntetést kapott a gyermek veszélyeztetése és súlyos testi sértés miatt.

Tremberg bíró azt mondta, hogy nem emlékszik olyan esetre, amikor az alperest két hasonló eset miatt ítéltek volna el.

Orsolya azt mondta az esküdteknek, hogy nem tudott Német előző bírósági ügyéről, amikor kapcsolatuk elkezdődött ő már várandós volt egy másik férfi gyermekével. Ő és Tamás eltitkolta a gyermek születését a vér szerinti apától.

A bíró azt mondta nekik: Az igazsághoz és a kisbaba jólétéhez való hanyag hozzáállásotok egy olyan minta, ami maga a bűncselekmény körülményei és az eljáráshoz való hozzáállásotokban is megismétlődött.

Először összefogtatok, hogy egymást védjétek, majd amikor egyértelművé vált, hogy ez a helyzet tarthatatlan, az önvédelem vágya lépett előtérbe és inkább egymást kezdtétek hibáztatni, mivel a bizonyítékok fényében ez maradt az egyetlen reális védekezési lehetőségetek.

A bíró elmondta: „Az orvosi leletek vitathatatlanul bizonyítják, hogy az egyes sérülések bekövetkeztéhez túlzott erőszak különféle használata vezetett, ami a gyermeknek azonnali és szélsőséges fájdalmat okozhatott, aki valószínűleg üvöltött fájdalmában és legalább fél órára sokkos állapotba került.

„A bíróság megítélése szerint mindannyian tudtátok, hogy egy vagy mindkettőtök okozta ezt a szenvedést, és egyikőtök sem tett ellene semmit.”

Orsolya azt mondta az esküdteknek, hogy mindig is anya akart lenni. Később megtudtuk, hogy a sérülések felfedezése után a babával folytatott felügyelt érintkezés alatt  “továbbra sem volt fogalma a gyermek nyilvánvaló szükségleteiről”. N. Tamás 3 év 6 hónap, R. Orsolya 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás