Megszökött egy farkas lakott területen Angliában, Londontól nem messze 1

Egy farkas megszökött a reggeli órákban, egy vadállatoknak otthont biztosító elkerített területről. A hely ráadásul egy iskolához közel található Berkshire megyében.

Megszökött egy farkas lakott területen Angliában, Londontól nem messze 3

A helyi rendőrséget csütörtök reggel 8 óra körül értesítették, hogy az állat megszökött, méghozzá a Readingben található, UK Wolf Conservation Trust területéről.

A megszökött farkas Torak névre hallgat, és egy 12 éves kifejlett példány. A tanúk elbeszélései alapján a park kerítését a viharos erejű szél dönthette le egy szakaszon. Az állat ennek köszönhetően tudott kiszökni a résen át.

Megszökött egy farkas lakott területen Angliában, Londontól nem messze 4

A farkasoknak kialakított parkban az elszökött példányon kívül még kilenc másik farkas található, név szerint Mai, Tala, Tundra, Nuka, Mosi, Motomo, Pukak, Massak és Sikko.

A helyi rendőrség azonnal figyelmeztette a helyieket, hogy egy vadállat mászkál szabadon a környéken és felszólították a lakosságot, hogy ne próbálják megközelíteni. A környékbeli iskolákat figyelmeztették, hogy a gyerekeket sürgősen vigyék be a szabadból.

A környékbeli iskolákhoz rendőrtiszteket rendeltek ki. Tony Roe, helyi lakos is úgy értesült az esetről, hogy a reggeli órákban a gyermekét vitte iskolába, és egy rendőrt talált a bejáratnál.

Megszökött egy farkas lakott területen Angliában, Londontól nem messze 5

A legfrissebb hírek szerint időközben a farkast megtalálták és sikerült újra elfogni a kora délutáni órákban. Az állat biztonságos elfogásában, a park alapítója, a 62 esztendős Teresa Palmer személyesen segített. Vele együtt sikerült Torakot egy járműbe terelni, amivel visszaszállították a park területére.

Az állatot 10 km-re a parktól találták meg a hírek szerint. Szerencsére senki sem sérült meg, és a veszély mostanra elmúlt, a kerítést pedig megjavították.            Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás Forrás 

Megosztás