Egy embert leszúrtak London északi részén, ami egyben azt is jelenti, hogy a Scotland Yard idén már 74. alkalommal indít nyomozást gyilkossági ügyben.

Ezúttal ráadásul egy angliai magyarok által igen sűrűn lakott környéken, Turnpike Lane-nél történt a támadás. Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, egy súlyosan sérült férfit találtak. Sajnos az élet már nem tudták megmenteni, a sérülései annyira súlyosak voltak.

A 30-as éveiben járó férfi a helyszínen belehalt a sebesüléseibe. Az eset még hétvégén történt a késő esti órákban. Az elmondások és a hivatalos jelentések szerint is az áldozatot késsel támadták és sebesítették meg halálosan.

A rendőrséget és a mentőket este 21:47-kor értesítették a támadásról, szombaton.

Az illető nevét még nem hozták nyilvánosságra, de azonosították és a hozzátartozóit már értesítették. London polgármestere részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak, és elmondta, hogy mindent megtesz azért, hogy London utcáit biztonságosabbá tegye.

turnpike lane

A 2018-ban eddig indított 74 gyilkossági ügyből 46 volt késes támadás, és 10-ben  használtak lőfegyvert.

Idén áprilisban először fordult elő a történelem során, hogy a gyilkossági ráta tekintetében London megelőzte New Yorkot. Az utóbbi hónapokban ugyanis ugrásszerűen megnőtt az erőszakos halálesetek száma a brit fővárosban.

Az ügykapcsán letartóztatás egyelőre nem történt, azonban a rendőrség arra kért mindenkit, hogy amennyiben láttak, vagy hallottak valamit, ami segítheti a nyomozás menetét, vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal.          Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás