A magyar származású milliárdos Soros György nagy összeget adományozott a Brexit megbuktatására 1

A multimilliárdos Soros György 400 000 fontot adományozott egy brit szervezetnek, amely az Unióban maradás mellett kampányol. A kampány fő célja, hogy “felébressze az országot, és tudatosítsa mindenkiben, hogy a Brexit még igenis megfordítható”.

A magyar származású milliárdos Soros György nagy összeget adományozott a Brexit megbuktatására 3

A befektető egyike annak a három egyéni adományozónak, aki támogatja a Best for Britain szervezetet – ők terveznek pár hét múlva országszerte kampányt indítani egy második népszavazásért, amely akár a Brexit visszafordítását is eredményezhetné.

Egy kiszivárgott dokumentum szerint a Best for Britain megcélozná a parlamenti képviselőket is, hogy meggyőze őket, szavazzanak a végső megállapodás ellen, ezzel is kikényszerítve a második népszavazást. A kampány célja, hogy „felébressze az országot, és rájöjjenek az emberek, hogy a Brexit még nem egy lezárt ügy”. Lehet még majd számítani koncertekre és felvonulásokra is, kifejezetten a fiatal szavazókat célozzák meg ezzel a kampány során.

Soros György, aki a világ 29. leggazdagabb embere a Forbes magazin szerint a maga 25 milliárd dolláros vagyonával, úgy kerül elvileg a képbe, hogy vendégül látott hat konzervatív befektetőt a házában. Az üzletember egyébként a britek számára az 1992-es devizaspekulációja miatt lett ismert.

A Telegraph szerint a vacsorán még jelent volt Stephen Peel volt olimpiai kajakozó, a Best for Britain elnöke, a volt miniszter lord Malloch-Brown, valamint sir Martin Sorrel, a reklámszakma óriása is. Elvileg ez utóbbi is 400 000 fonttal támogatta meg a kampányt.

„Sosem titkoltuk szándékainkat; mindent beleadva kampányolunk azért, hogy egy olyan szavazás legyen a folyamat végén, aminek tényleg van súlya, valamint azért, hogy minden lehetőség az asztalon maradhasson, többek között az Unióban maradás is” – mondta Malloch-Brown.

„Mi, és még emberek milliói, úgy gondoljuk, hogy Nagy-Britanniának vezetnie kellene Európát, nem elhagyni azt. Együtt dolgozunk szervezetekkel, vállalatokkal, politikai és társadalmi csoportokkal azért, hogy mindenki hallathassa a hangját a kampányunk során.”

Megerősítette azt is, hogy Soros 400 000 fontot adományozott a Best for Britain szervezetnek a kampányuk támogatására. „Hiszem, hogy a brit népnek joga van még egyszer utoljára kinyilvánítania az akaratát a Brexittel kapcsolatban, főleg, mivel szerintem a tárgyalások jelenleg nagyon rossz irányba tartanak. Ezek demokratikus és hazafias kísérletek arra, hogy megvédjük a jövőnket, és ehhez szívesen fogadunk minden támogatást.”

Soros egyébként az USA-ban is ismert demokrata donor. Múlt hónapban például erősen bírálta Donald Trump elnököt is a World Economic Forumon tartott beszédében, Svájcban. Szerinte Trump kormányzása óriási veszélyt jelent az egész világra nézve, és az egész emberiség túlélését veszélyezteti némely intézkedése.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra!    Forrás

Megosztás