Legalább 8 csecsemő meggyilkolásáért tartóztattak le egy egészségügyi dolgozót Angliában 1

A rendőrség még nagyobb erővel folytatja a nyomozást a 17 csecsemő halálának és másik 15 nem végzetes kimenetelű eset ügyében 2015 márciusa és 2016 júliusa között.

Legalább 8 csecsemő meggyilkolásáért tartóztattak le egy egészségügyi dolgozót Angliában 3

Egy egészségügyi dolgozót letartóztattak, 8 csecsemő meggyilkolásának és további 6 sikertelen gyilkossági kísérlet vádjával – hozta nyilvánosságra a Cheshire Police. A nő, akinek a nevét nem hozták még nyilvánosságra, a nyomozás során került leleplezésre az újszülöttekkel foglalkozó osztályon a Countess of Chester Hospitalben.

A rendőrség 2017-ben indított vizsgálatot, miután sokkal több csecsemő halt meg a kórházban, mint várható lett volna.

A nő keddi elfogása egy jelentős előrelépésnek tekinthető az ügyben, mondta a nyomozást vezető Paul Hughes. Igaz figyelmeztetett, hogy még nem zárult le, óvatosnak kell maradni.

Eredetileg 15 csecsemő halálának és további 6 nem halálos összeomlásának ügyében kezdték meg a nyomozást, de jelenleg már 17 halálos és 15 nem halálos kimenetelű gyanús eset hívta fel magára a rendőrség figyelmét.

Legalább 8 csecsemő meggyilkolásáért tartóztattak le egy egészségügyi dolgozót Angliában 4

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen pozíciót töltött be a kórházban a gyanúsított.

„Ez egy komplex és érzékeny nyomozás. Természetesen mindent megteszünk, amit csak lehet, hogy kiderítsük mi történt. Július 3-án reggel elfogtunk egy nőt, akit 8 csecsemő meggyilkolásával és további 6 gyilkossági kísérlettel vádolunk. Míg ez egy hatalmas előrelépés, fontos megjegyezni, hogy még folyik a nyomozás, de nem szabad elsietni a dolgot, hiszen az elsőszámú prioritás, hogy igazságot tegyünk.”

A rendőrség elmondta, hogy a csecsemők családját folyamatosan informálják az ügyben az erre szakosodott alkalmazottak.

„Ez egy nagyon nehéz időszak a családok számára és fontos észben tartani, hogy számos családot érint a nyomozás. – olvasható a Cheshire Police közleményében.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás