Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 1

Minimum 155 ember vesztette életét a Japánt sújtó áradásokban és földcsuszamlásokban. Az elmúlt 36 év legsúlyosabb természeti katasztrófája volt ez.

Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 3

A mentőalakulatok 67 embert keresnek még, akiket eltűntnek nyilvánítottak. A legtöbbnek Hiroshima környékén veszett nyoma, ami a leginkább érintett város volt.

Az ország miniszterelnöke Shinzo Abe lemondta a tengerentúli útját a történtek miatt, hiszen 7 millió embernek kellett elhagynia otthonát.

Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 4

Mr Abe Belgiumot, Franciaországot, Szaúd-Arábiát és Egyiptomot érintő túrára indult volna, így is a média célkeresztjébe került, mivel a katasztrófa kezdetének idején a honvédelmi miniszterrel vacsorázott.

Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 5

A túlélők számára a hőmérséklet sem ideális, valamint a víz hiánya sem. 3500 otthont kivéve az áramszolgáltatás már újra működik, de 200,000 ember van ivóvíz nélkül a kánikulában. Néhol 33 fokot is mértek.

Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 6

„Sokan légkondicionálókra vágynak, de egyelőre az alapvető infrastruktúra és rend visszaállítása a cél.” – mondta Taro Aso, Japán pénzügyminisztere.

Az életmentő javak szállítása a sérült utak miatt nehézkes. A kormány £475M-ot elkülönített, további £2.38 milliárd tartalékkal, mondta Mr Aso.

https://www.youtube.com/watch?v=l-17r-ysOEw

Ezen büdzsék további növelése lehetséges, ha szükséges. Hiába figyelmeztettek időben, a sziget extrém népsűrűsége miatt lehetetlen volt elkerülni a katasztrófát.

Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 7

Kedden adtak ki evakuációs parancsot Hiroshima egyik körzetében, miután a törmelék következtében kiáradt egy folyó, 23,000 ember életét közvetlenül érintve.

Legalább 155 áldozata van az elmúlt évtizedek legnagyobb áradásának Japánban (képek és videó) 8

Egy másik vihar, nevezetesen a Typhoon Maria, Okinawa kívül eső szigetein pusztított, de egy szupertájfun gyengítette, így Japán négy fő szigete nem forgott veszélyben.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás