Kocsival hajtottak gyerekek közé, egy férfit pedig agyonlőttek az utcán Nagy-Britanniában 1

Súlyosan megsérült egy fiatal lány Skóciában, miután egy autós direkt egy csapat gyerek közé hajtott a rendőrség elmondása szerint.

Kocsival hajtottak gyerekek közé, egy férfit pedig agyonlőttek az utcán Nagy-Britanniában 3

Szombat délután fél négykor hajtott az öt, 12 és 14 év közötti fiatal közé a Vauxhall Astra Glasgowban, a Castlemilk negyedben. A rendőrség szerint a férfi sofőr és utasa meg sem állt a becsapódás után. Gyilkossági kísérlet miatt körözik.

A 14 éves lányt a baleset után a Hairmyres kórházba szállították, ahol azóta is stabil, ám életveszélyes állapotban van az orvosai szerint. Három másik lányt és egy fiút kisebb sérülésekkel kezeltek, de őket már aznap kiengedték.

„A járművet szánt szándékkal vezették a gyerekek közé, emiatt gyilkossági kísérletként kezeljük az esetet” – mondta Peter Sharp nyomozó. „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megtaláljuk a szóban forgó járművet, a baleset idején benne tartózkodó utassal és a sofőrrel együtt. Addig is a környéken speciális kollégáink igyekeznek segítséget és támogatást nyújtani a helyi közösségnek.”

Gyilkosság Kelet-Londonban

Kocsival hajtottak gyerekek közé, egy férfit pedig agyonlőttek az utcán Nagy-Britanniában 4

Nem ez volt azonban az egyetlen súlyos bűncselekmény a hétvégén az Egyesült Királyságban. Kelet-Londonban egy férfit tegnap este lőttek agyon, a rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők ellen. A 26 éves áldozatot Hackney utcáin támadták meg, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Scotland Yardot este 11-kor hívták ki a Ferncliff Roadra, miután pisztolylövéseket hallottak a szomszédok. A kiérkező hatóságok már nem tudtak segíteni a férfin, akin több lőtt seb volt. „Ültem a kanapén, és egyszer csak egy nagyon hangos dördülés hallatszott, a kutyám teljesen megőrült tőle” – mesélte az 52 éves helyi lakos, Leila. „Még az ablakok is beleremegtek, olyan közel történt.”

„A férfi környékbeli” – mesélte egy másik férfi, aki az utcában lakik. „Láttam, ahogy a támadás után az anyja sírva kiszaladt hozzá. Teljesen le volt taglózva, csak ült ott és zokogott. Borzasztó volt látni.”

A rendőrség az egész környéket lezárta, és folyik a nyomozás, de még nem történt letartóztatás az ügyben. Kérik, hogy aki tud bármit bármelyik esetről, haladéktalanul keresse fel őket.  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra    Forrás

Megosztás