Kocsival hajtott a bulizók közé egy férfi Angliában 1

Többen megsérültek, mikor tegnap este valaki az autójával egy teltházas klubba csapódott Gravesenden. A rendőrség gyilkossági kísérlet gyanújával letartóztatta a vezetőt, a helyszínen lévők pedig pánikról és káoszról számoltak be az incidens után.

Kocsival hajtott a bulizók közé egy férfi Angliában 3

A kenti rendőrség szerint az autó sofőrje nem sokkal korábban még a klubban tartózkodott, azonban megkérték, hogy távozzon a viselkedése miatt. Ezután tért vissza az autójával, és hajtott bele a tömegbe. A szemtanúk szerint egy sátorba csapódott bele, amely tele volt emberekkel. Ezután tört ki a tömegpánik és a káosz a helyszínen.

Kocsival hajtott a bulizók közé egy férfi Angliában 4

A közösségi oldalra feltöltött videókon látszik a nagy méretű autó, amelynek még mindig égnek a fényszórói, a táncparkett közepén. Egy másik videón a gravesendi Blake’s szórakozóhely biztonsági őrei elkezdik megközelíteni az autót, miközben azt kérdezgetik, hogy „Miért csinálta ezt? Nem értem”.

A megrettent bulizók eközben az utcára özönlöttek, itt várták a mentők, tűzoltók és a rendőrök kiérkezését. Az egyik szemtanú, Sonny Powar szerint a férfi két embert ütött el, mielőtt kirángatták a volán mögül. „Csak egy normális estének indult a Blake’s-ben” – mondta. „De aztán ezt a fickót vagy nem engedték be, vagy kidobták, nem tudom, ezért fogta és a tömegbe hajtott az autójával. Pont a lábamnál fékezett le, nem sok kellett hozzá, hogy én is megsebesüljek. Az emberek széttépték a sátor oldalát, úgy menekültek, borzasztó kaotikus volt az egész.”

Kocsival hajtott a bulizók közé egy férfi Angliában 5

A BBC Radió Xtra egyik riportere is a klubban volt. „Úristen, majdnem meghaltam… szóval ott vagyunk ezen a helyen, és egyszer csak egy rohadt kocsi a táncparkettre hajt. Mert valami idiótát nem engedtek be a helyre.”

Egyelőre nem lehet tudni semmi pontosat a sérültek állapotáról. A rendőrség azt mondta, nem terrortámadásként kezelik az esetet. „A kenti rendőrség gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztatta le a sofőrt, akihez 11:47-kor hívtak ki minket. A vezetőt nem sokkal korábban távozásra kérték a szórakozóhelyről, mivel egy összetűzésbe keveredett. Ezután tért vissza az autójában.”

Kocsival hajtott a bulizók közé egy férfi Angliában 6

„A Blake ’s klub célja, hogy biztonságos és pozitív környezetet teremtsen mindenki számára” – olvasható a szórakozóhely közleményében a Facebookon. „Azonban tegnap éjjel egy férfi kiszámíthatatlan és önző cselekedete mindannyiunk számára tönkretette az estét. Imádkozunk mindenkiért, aki megsérült. Nagyon sajnáljuk, hogy többen is kórházba kerültek, azonban örülünk, hogy nem történt halálos sérülés. Köszönjük a biztonsági őreink és vendégeink hősies helytállását, amikor hatástalanították a támadót, mielőtt további bajt okozott volna.”

„Mindenkit kérünk, hogy a nyomozás során működjön együtt a hatóságokkal. Mi is azért dolgozunk, hogy az illető a megfelelő büntetésben részesüljön. Amint többet tudunk, megosztjuk veletek. Köszönjük a megértést és a támogatást!”   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás

Megosztás