Kényszerleszállást hajtott végre egy járat a londoni reptéren, ami sok késést és fejfájást okozott 1

Százak akarták végre elhagyni Gatwicket a reptér történetének egyik legforgalmasabb napján, miután jó pár járatot töröltek.

Kényszerleszállást hajtott végre egy járat a londoni reptéren, ami sok késést és fejfájást okozott 3

Péntek kora reggel megtiltották a leszállást, miután egy British Airways gép hidraulikus szivárgással érkezett meg Nápolyból. Az Airbus A320 biztonságban földet ért, sérültek nem voltak. Ugyanakkor biztonságból három tűzoltóautó is a helyszínre vonult.

Egy BA szóvivő így nyilatkozott az esetről: „A járatunk biztonságban földet ért, miután a pilótáink elsőbbségi leszállást kértek elővigyázatosságból, egy technikai probléma miatt. Az utasaink és a személyzetünk biztonsága mindig az első számú prioritásunk, a szerelőink már el is kezdték vizsgálni a gépet.”

Amíg a leszállópálya zárva volt, egy easyJet járatot, ami Korfuról érkezett, Lutonban kellett irányítani, míg egy másik Paphosból indulva végül Birminghamben kötött ki.

A szükséghelyzet miatt a reggeli madridi és müncheni járatok törölve lettek. Máshol sem jobb a helyzet, ugyanis most tartanak sztrájkot a Ryanair pilótái is.

26 Dublinhoz kötődő járatot töröltek, köztük többet Birminghamből, Edinburghból, Gatwickből és Manchesterből. A glasgowi, liverpooli, newcastlei és stanstedi körutak is mind-mind törlésre kerültek.

Kedden, szerdán és csütörtökön is további törölt járatok várhatóak, hiszen a személyzet is csatlakozik majd a pilóták sztrájkjához.

Gatwick 86,000 kifelé tartó utast vár pénteken, bár ez a szám a törölt járatok miatt csökkeni fog.

Ha ez nem okozna elég zavart a szigetországban, akkor egy kidőlt fa generálta káosz még rárak egy lapáttal, hiszen a szárazföldi vasúti közlekedést megakadályozza a Midland Mainlineon. London, St Pancrastól Lutonig késések és törölt járatok várhatóak.

„Ennek eredményeképpen alternatív útvonalakon próbálnak majd kerülni a vonatok, amíg a javítási munkálatok zajlanak.” – közölte nyilatkozatában a Network Rail.

A Virgin Trains olcsóbb, csúcsforgalmon kívüli jegyeket kínál, ezzel is segítve a helyzet normalizálódását, egészen augusztus végéig, minden pénteken. Az autósokat figyelmeztették, hogy napközben és koraeste pénteken ne igazán üljenek autóba. Az M25, M6, M5, M1 és az M20 mind-mind érintett, ezért kerülendő.  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás