Egy Londonból Dániába tartó gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania, amikor a levegőben egyszer csak leesett az egyik kerék.

ryanair

A repülő a Stansted reptérről indult pénteken reggel 8-kor, és végül az East Midlands reptéren landolt két órával később, miután letért a koppenhágai útvonalról a baleset miatt. A Boeing 737-es gépet végül lehúzták a kifutóról, az utasokat pedig leterelték, és más járatokra helyezték őket. A Légi balesetekért felelős nyomozócsoport már vizsgálja, hogy mi történhetett.

Az M1 autópályán – ami a reptér mellet megy közvetlenül – biztonsági okokból leállították a forgalmat addig, amíg a gép leszállt.

„A Stanstedből Koppenhágába tartó gép kényszerleszállást hajtott végre East Midlands repterén, mivel menet közben elvesztette az egyik kerekét. A gép biztonságosan tudott landolni, az utasok is rendben el tudták hagyni a gépet. Számukra frissítőket biztosítottunk, és más, Koppenhága felé tartó járatokra helyeztük őket” – mondta a Ryanair szóvivője.

A légitársaság egyébként pont a napokban jelentette be, hogy napi 40-50 járatot töröl az elkövetkező 6 hétben, ezzel körülbelül 285 ezer út nem lesz elérhető októberig.

A Ryanair azt mondta, ezzel a lépéssel azt szeretnék elérni, hogy a megmaradó járataik – amik így sem lesznek kevesen – pontosabban közlekedhessenek, mivel így csökkentik a túlterheltséget. Azt is hozzátették, hogy ezzel azt is segítenék, hogy a dolgozóik könnyebben kivehessék a sok szabadnapjukat, amiket eddig az évben a hajtás miatt nem tudtak.

A Ryanair egyébként nemrégiben több változást is bejelentett, ami az árakat illeti.

A bejelentésben azt mondták, „elfogadhatatlan”, hogy a pontossági mutatójuk 80% alá esett az elmúlt hónapban. Azzal, hogy 2%-kal kevesebb járatot indítanak az évben (csupán ennyit jelent ez a napi 40-50 járat hat hétig), már ismét 90% fölé tudják emelni ezt a rátát. Azt mondták, akik olyan járatra foglaltak jegyet, amit törölnek, azt e-mailen értesítik.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]