Ismét Orbántól hangos a brit és az EU-s sajtó: "a bevándorlás ellenes politikusok vegyék át a hatalmat az EU-ban" 1

Ismét Orbán Viktortól hangos a brit sajtó, miután a magyar miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a bevándorlás ellenes politikusoknak át kellene venniük az irányítást az Európai Unióban. Beszédében arra figyelmeztetett mindenkit, hogy jelenleg két különböző „civilizáció” van jelen Európa területén, akik vallási nézeteik szerint nagyon különböznek. Az egyik csoport a keresztények, a másik pedig az iszlámok.

Ismét Orbántól hangos a brit és az EU-s sajtó: "a bevándorlás ellenes politikusok vegyék át a hatalmat az EU-ban" 3

Orbán, aki áprilisban harmadjára is megnyerte a választásokat Magyarországon, egy nagy részt bevándorlás ellenes kampány segítségével tette azt. A csütörtöki nap folyamán tartott beszédében arra szólította fel az EU „bevándorlás ellenes erőit”, hogy vegyék át az irányítást az Unió intézményeiben.

A magyar miniszterelnök azt is elmondta beszédében, hogy az EU egyik része úgy képzeli el a jövőt, hogy a két vallás megfér egymás mellet, de vannak olyanok is igen szép számban Közép-Európában, akik egy egységes keresztény Európát szeretnének. Orbán szerint továbbá a következő 15-20 év legfontosabb sorskérdése Európában a migráció lesz.

„Az nem megy, hogy mi a víz felett vagyunk, ő meg vízilabdázik a vízben, és fölül mosolyog, alul meg rugdos… Tudtuk, hogy ez olyan vitákba visz be bennünket, amelyet jobb lenne elkerülni, de a migrációról szóló vitát nem tudjuk másképp megnyerni, csak ha felszínre hozzuk a víz alól az ellenfeleket” – mondta a miniszterelnök.

Ismét Orbántól hangos a brit és az EU-s sajtó: "a bevándorlás ellenes politikusok vegyék át a hatalmat az EU-ban" 4

A miniszterelnök elmondása szerint kulcsfontosságú lehet a májusi európai parlamenti választás.  „eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket” – mutatott rá.

„Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána a az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban.” – magyarázta a kormányfő.

A miniszterelnök véleménye szerint a bevándorlásról folytatott vita újraértelmezi a szuverenitásvitát, mivel a bevándorláspártiak nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni. „A migráció nem egyszerűen az európai parlamenti választás fő kérdése lesz, egy olyan témáról van szó ugyanis, amely mélységében alakítja át a teljes európai politikát… A pártok hagyományos jobb- és baloldali felosztása átadja a helyét a bevándorláspárti-bevándorlásellenes dimenziónak, továbbá a migrációs vita újraértelmezi a kereszténységhez való viszonyt is, a keresztény kultúra védelmét szinte politikai kötelezettséggé teszi” – mondta el Orbán Viktor.

A csütörtöki konferencián Orbán Viktor elterelte a szót, amikor korrupcióval kapcsolatos kérdéseket tettek fel neki, és ismételten azt hozta fel védelmére, hogy ő az üzleti dolgokba nem üti bele az orrát, ugyanakkor a közeli barátai által felhalmozott hatalmas vagyonról sem volt hajlandó belemenni a részletekbe. Mészáros Lőrinc például, aki a miniszterelnök gyerekkori barátja, néhány évvel ezelőtt gázszerelő volt, most pedig Magyarország leggazdagabb vállalkozója, akinek a becsült vagyona meghaladja az 1.3 milliárd dollárt.             Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás