A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 1

Ha a következő hétvégén metrózni készülsz Londonban, elég nagy meglepetés várhat rád. Több száz londoni fog félmeztelenül utazni a metrókon az idei „No trousers on the tube” , vagyis a nadrág nélküli metrózás napja alkalmából.

nadrág nélküli metrózás

A zord időjárás ellenére nagyon sok ember részt vesz az évente megrendezett eseményen, amelyet 2019-ben január 13-án, vasárnap délután rendeznek meg. A vicces esemény egy nemzetközi kezdeményezés része – az amerikaiak „No pants subway ride”-ként emlegetik, és 2002-ben indult viccként.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 3

Mára azonban világszerte több mint 60 városban – például Tokióban, Moszkvában és Jeruzsálemben – és összesen 25 országban rendezik meg évről évre a szokatlan akciót.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 4

Tavaly és azelőtt is többszáz ember vett részt az eseményen Londonban, amit mindig január elején rendeznek meg, és fontos része, hogy a résztvevők végig rezzenéstelen arccal utazzanak, mintha semmi különös dolog nem történne épp. Idén tizedjére szervezik meg itt Angliában a különleges metrózgatást. A szervezők, a The Stiff Upper Lip Society mindenkit arra bátorít, hogy csatlakozzon hozzájuk Westminsternél, mielőtt nekiindulnak a másfél órás utazgatásnak. Utána természetesen lesz afterparty is.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 5

„Délután fél háromkor a résztvevőket csoportokba osztjuk, és elsétálnak majd különböző állomásokhoz” – olvasható az esemény leírásában. „Amikor a csoportvezető kiadja az utasítást, vegyétek le a nadrágotok és tegyétek a táskátokba. Az utazgatás további részében pedig viselkedjetek olyan természetesen, amennyire csak lehet. Olvasgassatok egy magazint, vagy csináljatok bármit, amit normális esetben is csinálnátok a metrón.” Az esemény szervezett része a National Gallery-től indul majd de a város bármely más pontján is lehetnek majd olyanok, akiket nadrág nélkül lehet majd látni.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 6

„Vehettek fel bundabugyit, de semmi olyasmit, amiről ordít, hogy hogy ezt egy tréfa kedvéért viselitek. Akár két alsóneműt is felhúzhattok, ha úgy számotokra kényelmesebb. Ne vegyetek fel tangát, kiltet alsó nélkül, vagy bármi olyasmit, ami provokálhatja az embereket. Az a célunk, hogy megnevettessük az embereket, nem az, hogy kiakasszuk őket.”

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 7

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 8

Azt is ki szokták emelni, hogy a részvevők viseljenek minél téliesebb ruhadarabokat felül, például sálat, kabátot, és a lábra is csizmát húzzanak fel, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 9

A szervezők kiemelték, hogy ez a jellegű meztelenkedés egyáltalán nem törvénysértő. A szervezők szerint a 2003-as szexuális szabálysértésekről szóló törvény értelmében csak az illegális, ha valaki a nemi szerveit teszi közszemlére, és olyanoknak mutogatja, akik nem akarnák látni azt.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 10

Megígérték, hogy ha bárki többet levenne, mint a nadrágját, akkor azt azonnal eltávolíttatják a rendőrség segítségével.

A "Nadrág nélküli metrózás" napja Londonban 2019: tizedik alkalommal rendezik meg 11

Hozzátették még azt is, hogy az esemény egy nagyon jó élmény és jó móka, és nem kell félni a hideg időtől, mivel az egész esemény a föld alatt lesz.     Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás

Megosztás